Košarka

Kanada u drugom poluvremenu razbila Latviju, Filipini ostali bez pobjede

Petar Jenjić • utorak, 29.08.2023.
Kanada u drugom poluvremenu razbila Latviju, Filipini ostali bez pobjede
Foto: EPA

Odigrane su još četiri utakmice trećeg kola Svjetskog prvenstva. Italija je bila bolja od Filipina, dok su ostali dvoboji bili jednosmjerni. Australija je nadigrala Japan, Kanada je bila bolja od Latvije, a Litva od Crne Gore...

Drugo mjesto u skupini potvrdila je Australija koja je protiv Japana upisala drugu pobjedu na Svjetskom prvenstvu. Jedan od domaćina natjecanja nije imao prevelike šanse, a na koncu je poražen rezultatom 109:89.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Xavier Cooks s 24 poena i 16 skokova, dok je sjajan učinak kod Japana imao Joshua Hawkinson s 33 koša i sedam skokova.

Domaćin Filipini zaključio je svoj nastup na Svjetskom prvenstvu na dnu skupine nakon što je danas upisao i novi poraz. U vrlo zanimljivom dvoboju Italija je upisala svoju drugu pobjedu, a slavila je rezultatom 90:83.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Simone Fontecchio s 18 poena i šest skokova, dok je Filipince ponovno predvodio Jordan Clarkson s 23 koša, sedam skokova i šest asistencija.

U dvoboju dvije neporažene reprezentacije u skupini D, Litva je ostala na stopostotnom učinku i protiv Crne Gore. Litavci su slavili s okruglih 20 razlike (91:71) i tako potvrdili prvu poziciju uoči drugog kruga.

Litvu je do treće pobjede predvodio Rokas Jokubaitis s 15 poena, dok je Crnogorce predvodio Nikola Vučević s 19 koševa.

Kanada će u sljedeću fazu s maksimalnim učinkom, a danas je bila bolja od Latvije s uvjerljivih 101:75. Latvija je odigrala vrlo dobro prvo poluvrijeme, većim dijelom bila u vodstvu, no Kanađani su do pauze uspjeli okrenuti (43:42). Kako je utakmica odmicala, tako je i razlika rasla.

Najučinkovitiji u pobjedničkim redovima bio je Shai Gilgeous-Alexander s 27 poena, šest skokova i šest asistencija. Latviju je predvodio Andrejs Gražulis sa 16 koševa.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:
Australija - Japan 109:89
Filipini - Italija 83:90
Crna Gora - Litva 71:91
Kanada - Latvija 101:75

FOTO: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!