Ostali sportovi

Hrvatski odbojkaši spremni za početak Europskog prvenstva: 'Odmah najvažnija utakmica u skupini'

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 29.08.2023.
Hrvatski odbojkaši spremni za početak Europskog prvenstva: 'Odmah najvažnija utakmica u skupini'

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija odradila je službeni trening u Palači kulture i sporta u bugarskoj Varni gdje sutra, 30. kolovoza u 19.30 sati igra prvu utakmicu Europskog prvenstva...

Protivnik naše reprezentacije u skupini B je nimalo bezopasna Finska, a kako je planiraju nadjačati, otkrivaju izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard i reprezentativci Kruno Nikačević i Ivan Raič.

Igraj na Hrvatska - Finska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Stanje u reprezentaciji se odlično. Danas smo odradili i prvi službeni trening kako bismo se priviknuli na dvoranu i pripremili za prvu utakmicu. Sutra ujutro očekuje nas još jedan trening te početak natjecanja koje ćemo vjerujem započeti s puno energije i u dobroj atmosferi", istaknuo je izbornik hrvatske reprezentacije Cedric Enard.

Europsko prvenstvo igra se od 28. kolovoza do 16. rujna u Bugarskoj, Izraelu, Sjevernoj Makedoniji i Italiji. Utakmice hrvatske reprezentacije mogu se pratiti na kanalu ArenaSport 2 TV.

"Odradili smo zadnji službeni trening. Otvaramo s Fincima, ovo je najvažnija utakmica u cijeloj skupini, jer oni su tu negdje kao mi. Nadam se da ćemo uspjeti dobiti. Najvažnije je da pokažemo zajedništvo, agresivnost. Ipak je to otvaranje Eura, možda bude malo nervoze. Nadam se da ćemo to okrenuti u našu stranu", izjavio je Ivan Raič.

U skupini B uz Hrvatsku i Finsku igraju Bugarska, Slovenija, Španjolska i Ukrajina. Hrvatska će tako protiv Ukrajine igrati već u četvrtak, 31. kolovoza, protiv Španjolske u petak, 1. rujna, dok će protiv domaćina Bugarske igrati u nedjelju 3. rujna. Posljednju utakmicu skupine naša će reprezentacija odigrati protiv susjedne Slovenije, u ponedjeljak, 4. rujna.

"Sutra na očekuje prva utakmica protiv Finske. Znamo jako dobro što nam znači ta utakmica za daljnji tijek natjecanja. Spremni smo i željni izazova. Pozivam sve da nas bodre u sutrašnjoj utakmici protiv Finske kako bi se kvalificirali u daljnji tijek natjecanja", izjavio je Kruno Nikačević.

Za hrvatsku reprezentaciju igraju: Petar Đirlić, Hrvoje Pervan, Filip Šestan, Ivan Zeljković, Tino Hanžić, Marino Marelić, Marko Sedlaček, Ivan Mihalj, Kruno Nikačević, Sven Jakopec, Stipe Perić, Bernard Bakonji, Tsimafei Zhukouski, Ivan Raič. Izbornik reprezentacije je Cedric Enard, a stručni stožer čine Tomislav Ćošković, Mislav Lučić, Luka Penga, Pavle Drecun i Iva Bule.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!