Tenis

Petra Martić sjajnim nastupom eliminirala Njemicu na startu US Opena

Branimir Korać • utorak, 29.08.2023.
Petra Martić sjajnim nastupom eliminirala Njemicu na startu US Opena
Foto: EPA

Petra Martić odigrala je odličan meč u prvom kolu US Opena. Za protivnicu je imala Tatjanu Mariju, iskusnu i neugodnu igračicu, ali Martić je odigrala sjajan meč...

Svega 67 minuta trebalo je Petri Martić da isprati Tatjanu Mariju iz turnira i upiše pobjedu u prvom kolu US Opena. Martić je odradila odličan meč i lakoćom je prošla dalje.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tek nešto više od sat vremena bilo joj je potrebno za pobjedu, a posebno impresivno izgledala je na svom servisu gdje protivnici nije dopustila niti jednu break loptu u cijelom meču.

I dok je Maria imala ogromnih problema na reternu, Martić je upravo tu briljirala, pritiskala servis Njemice i u svakom setu ju je stavljala u tešku poziciju.

Ukupno je Martić imala deset break lopti, realizirala je njih pet, a poraza podatak za Mariju je i to što je imala tek 11 winnera u usporedbi s 29 Martić.

U prvom setu Martić je dva puta uzimala servis protivnici, povela je s 3:1 pa kod 5:2 došla do još jednog breaka.

Ulazak u drugi set bio je furiozan, Petra je nanizala četiri gema i odmah odmaknula. Mirno je privela meč kraju s vrlo uvjerljivih 6:2, 6:1.

U drugom kolu Martić će igrati protiv 31. nositeljice Čehinje Marie Bouzkove od koje je izgubila prošle godine u osmini finala Monterreya sa 6:4, 6:2.

US Open, tenisačice, prvo kolo:
Petra Martić (Hrvatska) - Tatjana Maria (Njemačka) 6:2, 6:1

FOTO: EPA/FRANCK ROBICHON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!