Košarka

Srbija ponovno uvjerljiva, Gruzija pobjedom prošla dalje

Petar Jenjić • srijeda, 30.08.2023.
Srbija ponovno uvjerljiva, Gruzija pobjedom prošla dalje
Foto: EPA

Odigrane su još dvije utakmice trećeg kola Svjetskog prvenstva. Srbija je pobjedom protiv Južnog Sudana osigurala prvo mjesto u skupini, dok je Gruzija bila bolja od Venezuele i tako prošla dalje...

U svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu Gruzija je uspješno odradila skupinu i prošla u sljedeću fazu. U trećem kolu skupine svladala je Venezuelu rezultatom 70:59 čime je došla na omjer 2-1.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bez obzira na ishod utakmice Slovenije i Zelenortske Republike, Gruzijci će proći dalje jer su u međusobnom dvoboju s 25 razlike bili bolji od afričke reprezentacije.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Tornike Šengelia s 25 poena, a Goga Bitadze dodao je 11 koševa i 11 skokova. Najbolji je kod Venezuele bio Nestor Colmenares sa 16 poena i 12 skokova.

Južni Sudan ostao je daleko od iznenađenja protiv Srbije koja je bez većih poteškoća slavila rezultatom 115:83 i tako osvojila skupinu s maksimalnim učinkom.

Nikola Jović s 25 poena i Bogdan Bogdanović s 23 koša i devet asistencija predvodili su Srbiju do pobjede. Najbolji je kod Južnih Sudanaca bio Dut Jok Kacuol s 21 poenom.

Svjetsko prvenstvo, 3. kolo:
Gruzija - Venezuela 70:59
Južni Sudan - Srbija 83:115

FOTO: EPA/KIMIMASA MAYAMA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!