Nogomet

Čudna odluka Poljaka: Bivšeg vratara Hajduka nakon nesreće na treningu prebacili u drugu momčad

Krešimir Milić • četvrtak, 31.08.2023.
Čudna odluka Poljaka: Bivšeg vratara Hajduka nakon nesreće na treningu prebacili u drugu momčad
Foto: Pixsell

Hrvatski vratar bio je biran i za najboljeg vratara Ekstraklase, a stručni stožer ga je odlučio udaljiti iz prve momčadi. Jučer je vratar šokirao javnost objavom na društvenim mrežama u kojoj je otkrio da je doživio nesreću na treningu…

U sezoni 2020./2021. hrvatski vratar Dante Stipica izabran je za najboljeg vratara poljske Ekstraklase, a još ranije stekao je simpatije navijača Pogon Szczecina. Stigao je tamo u ljeto 2019. godine i brzo se nametnuo kao prvotimac te je dosad upisao 142 nastupa, a posljednja tri imao je ove sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bila su to njegova posljednja tri nastupa za Pogon prije nego je zadobio tešku ozljedu. Objavom na društvenim mrežama šokirao je javnost i otkrio kako je doživio nesreću na treningu.

"Dragi prijatelji, hvala vam na porukama podrške tijekom mog oporavka. Prije tri tjedna, na treningu je jedan suigrač neobjašnjivo pao na moj vrat. Zamalo sam ostao paraliziran, a moj život je tada zamalo bio ugašen. Samo me Bog spasio u toj strašnoj situaciji. Nakon 20 dana intenzivnih terapija, nakon napornog rada cijelog medicinskog osoblja oporavak ide u dobrom smjeru. Ne mogu dočekati svoj povratak na teren i proslavu pobjeda s vama, kao što smo uvijek radili", napisao je Stipica, ali nakon oporavka neće nastaviti raditi s prvom momčadi.

Stožer poljskog kluba donio je tu čudnu odluku koja je bez dodatnih objašnjenja priopćena samo dan nakon objave Stipice na društvenim mrežama. Napisali su kako je Stipica, koji ima ugovor do 2026. godine, udaljen iz prve momčadi i kako će od idućeg tjedna raditi s drugom momčadi.

Glavni u tom stožeru poljskog kluba je bivši trener Hajduka Jens Gustafsson, Šveđanin koji je u Splitu dobio otkaz nakon samo pet mjeseci rada uslijed lošijih rezultata. Pogon je preuzeo prošle sezone koju je završio na četvrtom mjestu.

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!