Nogomet

Šeperac za Sportnet: 'Iz naše crne rupe smo primili dva gola, srećom zabili smo u 93. i izvukli se'

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2023.
Šeperac za Sportnet: 'Iz naše crne rupe smo primili dva gola, srećom zabili smo u 93. i izvukli se'
Foto: Martina Japundžić

Dugo Selo je puno teže od predviđanja prošlo u sljedeću fazu Kupa. Tek boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacilo je Pitomaču...

Očekivalo se da će Dugo Selo lakše do prolaza u Kupu, međutim nije to bilo dobro izdanje. Loša realizacija u prvom dijelu i potpuna dekoncentracija na početku drugog zakomplicirala su posao u potpunosti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kako je krenula utakmica, mislim da smo je trebali riješiti u prvom poluvremenu. Od sedme minute smo bili u vodstvu, imali smo još 4-5 izglednih šansi, ali nismo ih iskoristili i onda ušli u drugom dijelu desetak minuta u crnu rupu u kojoj smo primili dva gola. Na našu sreću u 93. minuti smo se izvukli i zabili gol za 2:2 te na penale prošli dalje", kaže Tihomir Šeperac, trener Dugog Sela.

Popularnom Šepi nije promaknuo skauting Pitomače, upoznao ju je i znao je na što treba obratiti pozornost.

"Znali smo kakva je Pitomača ekipa jer sam je gledao u dvije pripremne utakmice, znali smo da su dobri i kvalitetni, nisu ekipa za podcijeniti. Svaka čast mojim dečkima, pokazali su karakter. Iza nas je teških 120 minuta, ali nagrada je prolaz i nadam se nekom prvoligašu koji će doći u Dugo Selo."

Što se dogodilo u tih crnih deset minuta drugog dijela?

"Baš dekoncentracija. Prvi gol smo primisli iz naše doslovno mrtve šanse. Maks Slunjski prolazi dva igrača, ima šansu za gol, ali pogađa u blok. Lopta se odbija, Pitomača radi brzi tranziciju, dolazi u 16 metara i lopta pogađa našeg igrača u ruku te sudac apsolutno opravdano sudi penal. Onda opet iz našeg posjeda sijevnula je kontra, jako dobro odrađuju taj element igre, zabili su nam za 2:1. Nakon toga smo se konsolidirali, u narednih 35 minuta nismo imali toliko izglednih šansi kao u prvom poluvremenu, ali smo na sreću uspjeli u 93. minuti doći do tog gola. U produžecima smo i mi i oni imali po jednu šansu, odluka je pala na penale gdje je Kakša obranio dva udarca i proveo nas dalje u Kupu."

Ono što Šeperca čini ponosnim je podatak da je s vrlo mladom momčadi izborio prolaz.

"Pitomača je jako dobra ekipa. Mi smo osim toga u ovom prijelaznom roku osim Matije Fintića doveli 3-4 mlađa igrača koji su potencijali i dobri, ali osim Matije nismo doveli nekog klasnog i jakog igrača. On je ekstrakvaliteta, pravi igrač, ali na žalost je ozlijeđen. Još jedna stvar, utakmicu smo završili sedam mlađih igrača na terenu, trojica 2003. i četvorica 2004. godište."

Sada slijedi prvenstveno gostovanje kod Grobničana koji je pak u Kupu imao iznimno lagan posao i svladao veterane Papuka.

"Grobničan je u Kupu slavio s 29:1 i u drugačijem je raspoloženju nego mi, ali dobro ćemo se pripremiti i potući se za sva tri boda."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!