Košarka

U Zadru Memorijal Tomislav Knežević, domaćin otvara protiv Alkara

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 01.09.2023.
U Zadru Memorijal Tomislav Knežević, domaćin otvara protiv Alkara
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Nakon uspješne premijere protiv Brigham Young Universityja, košarkaši Zadra okreću se prvom pripremnom turniru u novoj sezoni...

Na 18. Memorijalnom turniru Tomislav Knežević u Jazinama uz KK Zadar će sudjelovati GKK Šibenka, KK Kvarner 2010 i KK Alkar, a upravo su Sinjani prvi protivnik momčadi Danijela Jusupa. Utakmica se igra u petak od 20:30 sati, nakon što svoju polufinalnu utakmicu (18:00) odrade Šibenka i Kvarner 2010. Svečano otvaranje turnira zakazano je za 20 sati.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Konačno smo se kompletirali jer nam se vratio Dario Drežnjak, koji je nakon reprezentativnih obveza dobio nužnih sedam dana odmora. Počeli smo s pripremama 2. kolovoza, odradili jedan dio na atletskoj stazi, a zatim specifične kondicijske i košarkaške treninge u dvorani na Višnjiku. Pripreme prolaze u dobrom raspoloženju, odigrali smo utakmicu s američkim sveučilištarcima te se okrećemo memorijalu u Jazinama. Nama je najvažnije adaptirati se na parket, kako bismo izbjegli ozljede u ovoj fazi priprema te dati više minuta mladim igračima, da vidimo za što su spremni", kaže trener Danijel Jusup.

Dolaskom Luke Božića roster je definiran na način da je zadržan kostur momčadi koja je prošle sezone osvojila naslov prvaka, s tim da su otišli Šantelj, Davis, Čampara i Matulina, a došli Mazalin i Jambrović, uz nekoliko igrača iz juniorskog pogona.

"Roster smo skratili kako bi naši mlađi igrači Sikirić, Klarica i Njegovan bili ne 10., 11. ili 12. igrač, nego 9., 10. ili 11., da malo ozbiljnije participiraju u minutaži. S obzirom da je momčad slična kao lani i naši ciljevi su isti, što znači da se nadamo otići u prvenstvu i Kupu do kraja, a u ABA ligi biti do kraja u svakoj utakmici. Momčad jest skuplja, ali razlog je porast cijena svih hrvatskih igrača koji su igrali ABA ligu. Trebamo ući u borbu svaku utakmicu, sa žarom i srcem, pokazati navijačima da smo spremni dobiti svakoga i na taj način opravdati njihovo povjerenje. Nadamo se da će sezona biti zdrava i uspješna", poručio je Jusup. U subotu u 18 sati na rasporedu je utakmica za treće mjesto, dok je finale zakazano za 20:15 sati. Ulaz na sve utakmice je slobodan.

FDOTO: HINA/Zvonko KUCELIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!