Tenis

Fantastični Borna Gojo igra najbolji turnir u karijeri, lakoćom preko Čeha do osmine finala!

Branimir Korać • subota, 02.09.2023.
Fantastični Borna Gojo igra najbolji turnir u karijeri, lakoćom preko Čeha do osmine finala!
Foto: EPA

Borna Gojo upisao je i treću pobjedu u glavnom ždrijebu US Opena i izborio je plasman u četvrto kolo. Gojo je bez problema svladao češkog tenisača Jirija Veselog...

Borna Gojo je nedvojbeno talentiran tenisač koji je trebao tek nekoliko kvalitetnih rezultata da pokaže da mu je mjesto u Top 100 tenisača svijeta.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U New Yorku radi baš to, prošao je kroz kvalifikacije, izborio nastup u glavnom turniru, a tu je došao do četvrtog kola.

Gojina eksplozija krenula je onim odličnim nastupom u Davis Cupu 2021. godine, krenuli su i sve bolji nastupi na Challengerima, prošle godine upisao je i prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turniru i jedinu pobjedu do ovogodišnjeg US Opena.

Morao je i u New Yorku igrati kvalifikacije, tu je odradio dobar posao i izborio glavni turnir gdje je sada već stigao od četvrtog kola.

U trećem kolu za pobjedu je trebao svega dva sata, iskusni Čeh Jiri Vesely nije mu uspio ozbiljnije zaprijetiti.

Gojo je sjajno servirao, imao je čak 78 posto ubačaja prvog servisa i protivniku nije dopustio nijednu break loptu tijekom cijelog susreta. Pogodio je 36 winnera i imao samo 12 neprisiljenih pogrešaka što je bilo i više nego dovoljno za pobjedu.

Po jedan break u završnici prvog i drugog seta odveli su ga do prednosti 2-0 u setovima, u trećem je stigao rano do breaka i do kraja nije bilo baš nikakvih problema. Put u New Yorku se nastavlja i to i dalje bez izgubljenog seta u glavnom ždrijebu. Četvrto kolo dovodi ga u Top 80, može li se san nastaviti?

U četvrtom kolu igrat će protiv Novaka Đokovića ili Lasla Đerea.

US Open, treće kolo:
Borna Gojo (Hrvatska, Q) - Jiri Vesely (Češka) 6:4, 6:3, 6:2

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!