Nogomet

Bilobrk za Sportnet: 'Malo smo se neplanski potrošili u Županji, morali smo aktivirati plan B'

Branimir Korać • subota, 02.09.2023.
Bilobrk za Sportnet: 'Malo smo se neplanski potrošili u Županji, morali smo aktivirati plan B'
Foto: Pixsell

Croatia iz Zmijavaca prošla je u glavnu rundu SuperSport Hrvatskog kupa, ali na gostovanju u Županji kod Graničara nije imala lagan posao.

Gosti iz Zmijavaca očekivali su lakši posao u Županji kod Graničara, ali domaćin je čvrsto postavio i nije bilo jednostavno. Na odmoru je bilo 0:0, još su gosti ostali i s igračem manje u završnici prvog dijela.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvo poluvrijeme bilo je izjednačeno, mi smo tu imali neku dominaciju, ali ništa posebno, više smo se patili nego što smo nešto stvarali. Nakon toga dobili smo crveni karton i morali smo nešto promijeniti, ubacili smo iskusnije i kvalitetnije igrače, podigli su nam razinu igre i pokazali smo zašto smo dva ranga iznad", kaže trener Croatije Luka Bilobrk.

Croatia je na kraju ipak potrošila neke od igrača više nego što je željela.

"Imao sam plan A i plan B, morao sam aktivirati plan B. Kup je dosta zafrkan, svi mi mislio nešto, a onda se dogodi nešto treće. Bilo je u prvom dijelu i dosta kartona, imali smo taj crveni i još dvojica igrača opasno su visjela pa sam morao reagirati. Županja se pokazala kao tvrd orah, nismo lako prošli, ali u drugom poluvremenu došla je do izražaja naša kvaliteta s trojicom-četvoricom igrača koji su ušli i donijeli prevagu te samim time prolaz."

Croatia je u Slavoniju doputovala još u utorak i vratit će se kući tek u nedjelju u ranim satima s obzirom da danas igra protiv BSK-a u Bijelom Brdu.

"I mi i oni imamo isti broj bodova tako da vidjet ćemo. Bit će sigurno tvrda i neizvjesna utakmica i vidjet ćemo na koju će stranu otići. Mi ćemo pokušati napraviti nešto više, izaći ćemo hrabro i igrati. Malo smo se neplanski potrošili u ovoj utakmici, ali regenerirat ćemo se, zato smo i došli ranije. Njihova prednost je taj teren s umjetnom travom, ali probat ćemo se adaptirati. Izvest ćemo iskusnu i kvalitetnu ekipu za koju se nadam da će se brzo prilagoditi i izvući maksimum."

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!