Nogomet

Ilić za Sportnet: 'Želja nam je klincima polako pružati minutažu i uvoditi ih u seniorski nogomet'

Branimir Korać • subota, 02.09.2023.
Ilić za Sportnet: 'Želja nam je klincima polako pružati minutažu i uvoditi ih u seniorski nogomet'
Foto: Pixsell

Pomlađena momčad Graničara iz Županje nije uspjela izboriti mjesto u glavnoj rundi SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. U Županji je uspješnija bila Croatia iz Zmijavaca...

Dva potpuno različita poluvremena odigrana su u srijedu u Županji. U prvom dijelu domaći Graničar dosta je namučio Croatiju iz Zmijavaca, ali u nastavku susreta situacija se potpunpo promijenila.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Prvo poluvrijeme smo bili dobri, bilo je 0:0 i imali smo bolje situacije nego oni iako je iza nas i kirbaj i teška utakmica u nedjelju po pasjem vremenu. Nismo im dozvolili niti polupriliku, ali u drugom poluvremenu kada su oni malo osvježili ekipu i kada su ušla tri prava igrača, digli su ritam. Meni se odmah u 50. minuti ozlijedio stoper, brzo su zabili za 1:0, nakon toga iz slobodnog udarca drugi gol i priča je bila gotova. Vidjelo se na kraju da su kvalitetna i dobro posložena ekipa, mi smo pružili otpor koliko smo mogli u ovom trenutku. Prvo poluvrijeme vrlo dobro, drugo poluvrijeme vrlo loše."

Prošle sezone Graničar se borio za sam vrh, a u ovu sezonu ušao je s dosta promjena i oslabljen.

"Malo smo promijenili roster, otišlo nam je šest igrača koji su bili standardni i pomladili smo ekipu s dečkima iz škole nogometa. Protiv Croatije sam imao tri kadeta na klupi, a dvojica su čak i ušla tako da je neki plan da njima damo šansu, da ostanemo u ligi, plasman između osmog i 12. mjesta bi nas zadovoljio. Želja nam je da klincima polako pružamo minutažu i uvodimo ih u seniorski nogomet. Bit će teško, falit će mi ovi igrači koji su bili standardni, ovo su još golobradi klinci i treba puno strpljenja. Tako smo odlučili i vidjet ćemo na kraju jesmo li pogriješili ili smo pogodili."

U nižim ligama je čest slučaj da nakon dobre sezone dođu financijski bolje ponude za igrače koji zatim odlaze u druge sredine.

"Dva su nam igrača otišla u Cernu, jedan je otišao u Andrijevce, jedan u Zagreb, jedan u Bošnjake, a jedan u Vođince koji će vjerojatno bez problema biti prvi u svojoj ligi. Svi oni igraju standardno i kvalitetno te su glavni igrači u svojim ekipama. Koliko god mi je krivo što su otišli, toliko mi je drago da su pokazali u svojim ekipama da su jako dobri i kvalitetni."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!