Ostali sportovi

Brončani sa Svjetskog prvenstva predvodi startnu listu skoka u dalj na Zagreb City Challengeu

Sportnet, Branimir Korać • nedjelja, 03.09.2023.
Brončani sa Svjetskog prvenstva predvodi startnu listu skoka u dalj na Zagreb City Challengeu
Foto: EPA

Vrlo atraktivnu listu daljaša na Zagreb City Challengeu predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle...

Prošle godine promoviran je Zagreb City Challenge, skakačko natjecanje na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koje se održava u sklopu Boris Hanžeković memorijala. To će se natjecanje održati i u petak 8. rujna od 18 sati, a gledat ćemo paralelno natjecanje skakačica i skakača u dalj.

Prošle godine Zagrepčani i njihovi gosti su iz neposredne blizine gledali skokove preko osam metara, štoviše preko osam metara je išao i naš sjajni skakački dvojac Filip Pravdica (8.04) i Marko Čeko (8.00), a nema nikakve sumnje da će se na središnjem zagrebačkom trgu daleko preko osam metara skakati i ove godine.

Vrlo atraktivnu listu daljaša predvodi bivši svjetski prvak i brončani s nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti Tajay Gayle, čiji je najbolji ovogodišnji rezultat 8.27, a osobni rekord čak 8.69 metara. Najveći konkurent bit će mu još jedan finalist iz Budimpešte, William Williams, inače dvoranski prvak SAD-a, koji ove godine skače 8.23.

Pozornost svakako zaslužuje i odlični Australac Liam Adcock (8.15), dvostruki svjetski juniorski prvak Erwan Konate, a prije svih najbolji hrvatski skakači u dalj Filip Pravdica i Marko Čeko.

Ovakvo spektakularno natjecanje u centru grada nikako ne treba propustiti.

Skok u dalj – privremena lista sudionika
1. Marko Čeko HRV
2. Filip Pravdica HRV
3. Andreas Trajkovski MKD
4. Liam Adcock AUT
5. William Williams SAD
6. Tajay Gayle JAM
7. Erwan Konate FRA

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!