Košarka

Reprezentacije Latvije i Italije izborile prolaz u četvrtfinale SP-a

Branimir Korać, HINA • nedjelja, 03.09.2023.
Reprezentacije Latvije i Italije izborile prolaz u četvrtfinale SP-a
Foto: EPA

Danas ćemo saznati četvrtfinalne parove Svjetskog prvenstva u košarci, a posljednjeg dana četvrtfinale su izborili Latvija i Italije...

Latvija se prvi put u povijesti plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u nedjelju u utakmici drugog kola skupine L u Džakarti pobijedila Brazil sa 104:84 (22:20, 23:22, 36:21, 23:21).

Igraj na SP u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Latviju je predvodio Andrejs Gražulis sa 24 koševa i pet asistencija, a Arturs Žagaras dodao je 17 ubačaja. Kod Brazila najučinkovitiji je bio Bruno Caboclo s 20 poena i sedam skokova.

Grupnu fazu Latvija je završila s četiri pobjede i jednim porazom, dok Brazil ima tri pobjede i dva poraza. Latvija je tako u svom prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu izborila plasman u četvrtfinale u kojem će igrati ili protiv Slovenije ili protiv Njemačke.

Košarkaška reprezentacija Italije plasirala se u nedjelju u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nakon što je u Manili u utakmici drugog kola skupine I pobijedila Portoriko sa 73:57 (25:15, 14:21, 12:11, 22:10).

Italiju su do pobjede vodili Giampaolo Ricci i Stefano Tonut s po 15 koševa. U redovima Portorika najbolji je bio Tremont Waters s 13 poena i devet asistencija.

Italija sada ima četiri pobjede i poraz, a Portoriko tri pobjede i dva poraza. Ovisno o rezultatu posljednje utakmice skupine I između Srbija i Dominikanske Republike, Italija će biti prva ili druga, a u četvrtfinalu će igrati protiv Sjedinjenih Država ili Litve.

FOTO: EPA/MAST IRHAM

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!