Automoto

Verstappen je nezaustavljiv: Leteći Nizozemac srušio je novi rekord u domovini Ferrarija

Krešimir Milić • nedjelja, 03.09.2023.
Verstappen je nezaustavljiv: Leteći Nizozemac srušio je novi rekord u domovini Ferrarija
Foto: EPA

Došao je do desete uzastopne pobjede, što nikome prije njega u Formuli 1 nije uspjelo. Slavio je na VN Italije u Monzi…

Rekord za rekordom skida nezaustavljivi vozač Red Bulla Max Verstappen. Nizozemac je slavljem u VN Italije u Monzi srušio još jedan rekord kojim je dokazao svoju dominaciju.

Igraj na na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Slavio je deseti put zaredom, a to dosad nijednom vozaču u povijesti nije uspjelo. Vozači Ferrarija nadali su se prekinuti na kratko dominaciju Red Bulla, ali taj san je trajao svega 15 krugova. Pole position pripao je Carlosu Sainzu kojeg je u leđa gledao Verstappen na početku.

Sainz nije uspio izdržati nalete Verstappena, a potom i Sergia Pereza s kojim je Red Bull zauzeo dva prva mjesta u Italiji.

Na kraju je Sainz osvojio treće mjesto, a njegov momčadski kolega iz Ferrarija Charles Leclerc je završio na četvrtom mjestu. Iza njih su se smjestili vozači Mercedesa George Russell na petom i Lewis Hamilton na šestom mjestu.

Verstappen u ukupnom redoslijedu vozača drži prvo mjesto i blizu je potvrde trećeg naslova prvaka. Ima 364 boda, što je 145 više od drugoplasiranog momčadskog kolege Pereza. Njihov Red Bull vodi uvjerljivo u poretku konstruktora s 583 boda dok je na drugom mjestu Mercedes s 273, a Ferrari na trećem s 228 bodova.

Foto: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!