Tenis

Gauff se plasirala u četvrtfinale US Opena, Muchova i Cirstea igrat će za polufinale

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Gauff se plasirala u četvrtfinale US Opena, Muchova i Cirstea igrat će za polufinale
Foto: EPA

Mlada Amerikanka izbacila je povratnicu Wozniacki. U četvrtfinalu bi mogla zaigrati protiv prve tenisačice svijeta…

Američka tinejdžerica Coco Gauff, šesta na WTA ljestvici, drugu godinu zaredom došla je do četvrtfinala na US Openu svladavši u osmini finala 33-godišnju povratnicu na veliku scenu Dankinju

Caroline Wozniacki sa 6:3, 3:6, 6:1.

Igraj na teniske mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio je to njihov prvi međusobni dvoboj u kojem je Wozniacki, 623. na svijetu, pružila dobar otpor šestoj tenisačici svijeta koja je na Grand Slam turnirima samo jednom otišla dalje od četvrtfinala, prošle godine u Roland Garrosu, kad je izgubila u finalu od Ige Swiatek.

Dankinja je zaprijetila Amerikanki osvojivši drugi set, ali Gauff je trećem setu igrala svoj najbolji tenis u meču i zasluženo stigla među osam najboljih. A tu bi mogla dobiti priliku uzvratiti prvoj tenisačici svijeta i braniteljici prošlogodišnjeg naslova Igi Swiatek za finalni poraz u Parizu. Gauff je uoči dolaska na US Open uspjela na turniru u Cincinnatiju prvi put pobijediti Poljakinju nakon sedam uzastopnih poraza bez osvojenog seta.

Poznat je drugi četvrtfinalni par u gornjem dijelu ždrijeba, a čine ga Čehinja Karolina Muchova, deseta tenisačica svijeta, i 30. na WTA ljestvici Rumunjka Sorana Cirstea. Muchova je do svog prvog četvrtfinala u New Yorku stigla pobijedivši Kineskinju Wang Xinyu, 53. na svijetu, sa 6:3, 5:7, 6:1.

Cirstea je za plasman u svoje drugo četvrtfinale na Grand Slam turnirima svladala aktualnu olimpijsku pobjednicu Švicarku Belindu Benčić, 13. na svijetu, sa 6:3, 6:3. Rumunjska 33-godišnja tenisačica je u 15. pokušaju na US Openu uspjela prvi put dočekati drugi tjedan u turniru, a od njenog prvog četvrtfinala, ostvarenog na pariškoj crvenoj zemlji, prošlo je više od 14 godina.

US Open, tenisačice, 4. kolo:
Coco Gauff - Caroline Wozniacki 6:3, 3:6, 6:1
Sorana Cirstea - Belinda Benčić 6:3, 6:3
Karolina Muchova - Wang Xinyu 6:3, 5:7, 6:1

FOTO: EPA/EDUARDO LIMA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!