Tenis

Braniteljica naslova izgubila u osmini finala i prvo mjesto na WTA ljestvici

HINA, Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Braniteljica naslova izgubila u osmini finala i prvo mjesto na WTA ljestvici
Foto: EPA

Jelena Ostapenko svladala je Igu Swiatek u četvrtom kolu US Opena. Tako je braniteljici naslova nanijela poraz kojim je izgubila prvo mjesto na WTA ljestvici...

Poljska tenisačica Iga Swiatek svoj je pokušaj obrane naslova pobjednice US Opena okončala u 4. kolu gdje ju je preokretom sa 3:6, 6:3, 6:1 svladala 20. nositeljica Latvijka Jelena Ostapenko.

Igraj na Dodig/Krajicek - Kirkov/Kudla na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve do drugog seta susreta protiv Ostapenko, Swiatek je izgledala dominantno u New Yorku, u prva tri kola nije izgubila niti jedan set, a i prvu dionicu dvoboja protiv 26-godišnje Latvijke je uvjerljivo riješila u svoju korist. Međutim, u preostala dva seta je pobjednica Roland Garrosa iz 2017. godine odigrala sjajno i izgubila tek četiri gema.

Ovim porazom Poljakinja je izgubila i prvo mjesto na WTA ljestvici koje je držala od travnja 2022. godine te će ju sljedećeg ponedjeljka, po završetku US Opena, na vrhu WTA ljestvice zamijeniti Arina Sabalenka.

Ostapenko, kojoj je ovo sedmi nastup na US Openu, a do sada nije prošla dalje od trećeg kola, u četvrtfinalu će za suparnicu imati 19-godišnju Amerikanku Cori Gauff koja je u 4. kolu zaustavila bajkoviti povratak Dankinje Caroline Wozniacki.

Podsjetimo, ona je u New Yorku zaigrala na svom prvom Grand Slam turniru nakon trogodišnje stanke i rođenja dviju kćeri, a Gauff je bila uspješnija sa 6:3, 3:6, 6:1.

US Open, 4. kolo:
Jelena Ostapenko - Iga Swiatek 3:6, 6:3, 6:1

FOTO: EPA/WILL OLIVER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!