Tenis

Dvoboj prijatelja za polufinale US Opena

Krešimir Milić • utorak, 05.09.2023.
Dvoboj prijatelja za polufinale US Opena
Foto: EPA

Amerikanci će imati sigurno jednog predstavnika u polufinalu US Opena. Za to mjesto bore se prijatelji Frances Tiafoe i Ben Shelton…

Drugu godinu zaredom Frances Tiafoe igrat će četvrtfinale US Opena u nadi da će ostvariti ponovno i plasman u polufinale. Na tom putu stoji mu nada američkog tenisa 20-godišnji Ben Shelton, 47. tenisač svijeta.

Igraj na teniske mečeve na US Openu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Tiafoe je 10. na svijetu i cilj mu je minimalno ostati rangiran među deset najboljih na svijetu. Prvi put od 2005. tri su Amerikanca u četvrtfinalu US Opena, uključujući i Taylora Fritza koji će igrati protiv Novaka Đokovića, a nada se domaća publika će jedan od njih biti i osvajač.

U polufinalu će imati sigurno jednog predstavnika, a za to se bore u četvrtfinalu dva prijatelja. Kako je u najavi meča rekao mlađi Shelton, na Tiafoea gleda kao na starijeg brata. Poznaju se s treninga, ali dosad nikad nisu odigrali službeni dvoboj.

Prvi će im biti ovaj koji odlučuje o tome tko će biti američki predstavnik u polufinalu. Tiafoe je danas favorit s obzirom na iskustvo i bolju poziciju na ATP ljestvici, ali je i sam svjestan kvaliteta koje ima Shelton.

Nije nakon tog meča isključeno da vidimo i američko polufinale, jer u ždrijebu se križaju s pobjednikom meča između Fritza i Đokovića.

Što su rekli?

Frances Tiafoe: "Ben je već dugo želio igrati sa mnom na Openu. On je iznimno glasan igrač, snažno udara lopticu, servira snažno, dolazi do mreže, sjajni voleji, stvarno atletski, zabavno ga je gledati. Viče najglasnije 'Ajde!' od prvog poena do posljednjeg. Pokušat ću ga natjerati da igra puno, neka mu ovo bude stvarno teška noć."

Ben Shelton: "Jako ćemo se boriti da uđemo u polufinale Slama, to je sigurno. Također sam 100% siguran da ćemo i dalje biti prijatelji. On mi je kao brat, tip koji mi je rekao da vjeruje u mene od mog prvog ATP turnira. Jednostavno sjajan tip izvan terena. Ali na terenu noćna mora s kojom se treba nositi."

Mjesto, vrijeme

Arthur Ashe Stadium, New York, 02:30 sati

Prethodni međusobni dvoboj

Dosad se nisu susretali.

Prognoza

Tiafoe je favorit u ovom meču.

Foto: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!