Nogomet

Biuk o Messiju: 'Čini vam se kao da šeće, ali s loptom u nogama prava je napast'

Krešimir Milić • utorak, 05.09.2023.
Biuk o Messiju: 'Čini vam se kao da šeće, ali s loptom u nogama prava je napast'
Foto: EPA

Hrvatski nogometaš susreo se u MLS-u s jednim od najboljih nogometaša svih vremena, ali nije dobio priliku zaigrati protiv njega. Poraz svog Los Angelesa od Inter Miamija odgledao je s klupe…

Krajem prošle godine jedan pomalo iznenađujući transfer dogodio se kad je Stipe Biuk prešao u Hajduka u Los Angeles FC. Njegov odlazak iz Hajduka nije bio iznenađenje s obzirom na to da se spominjao dugo, a i s financijske strane Splićani su dobro utržili za izlazni transfer mladog krilnog napadača.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iznenađenje je bilo odabir lige s obzirom na to da se u nijednoj špekulaciji MLS nije pojavljivao. No, u kratko vrijeme MLS je počeo dobivati sve više na popularnosti, a najviše ju je podigao dolazak Lionela Messija.

Njegovim potpisom za Inter Miami, a i dolaskom Sergija Busquetsa i Jordija Albe digla se bitno popularnost. Na gotovo svakoj utakmici Intera sve je više gledatelja, poznatih i nepoznatih koji žele vidjeti Messija uživo.

Vidio ga je uživo i Stipe Biuk u prošlom dvoboju njihovih klubova. Nije Biuk dobio priliku zaigrati protiv Intera, prvi je to put da nije upisao minute otkako je došao u siječnju u Los Angeles.

Slavio je Inter Miami protiv njegovog kluba 3:1, a Lionel Messi je upisao dvije asistencije u pobjedi.

Prvi put otkako sam došao nisam zaigrao ni minute. To je normalno, premda sam to osjetio po prvi put, jer igramo pregršt utakmica i trener puno rotira. Tako sam, eto, Messija gledao s klupe, rekao je Biuk u razgovoru za Sportske novosti i dodao:

Većinu utakmice on igra u jako laganom ritmu, čini vam se kao da uglavnom samo šeće terenom. Međutim, s loptom u nogama pretvara se u pravu napast. Namjestio je dva gola, a naš mu je golman sjajnom obranom skinuo jedan zicer. Što više reći o Messiju?

Otkrio je Biuk u razgovoru za Sportske novosti i da je zadovoljan u Los Angelesu te da jedva čeka okupljanje mlade reprezentacije. Na posljednji Euro nije bio pušten pa će mu to biti prvi put kod kuće od siječnja kad je otišao u SAD.

FOTO - EPA, CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!