Košarka

Sjajna predstava Srbije protiv Litve i potpuno zaslužen prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva

Branimir Korać • utorak, 05.09.2023.
Sjajna predstava Srbije protiv Litve i potpuno zaslužen prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije prvi je sudionik polufinala Svjetskog prvenstva. U četvrtfinalu Srbija je potpuno nadigrala Litvu i slavila 87:68...

Srbija je odigrala svoju najbolju utakmicu u dugo vremena u najboljem trenutku. Imala je vrlo teškog protivnika u četvrtfinalu, reprezentaciju koja je svladala SAD u posljednjem kolu druge faze natjecanja, no Srbija je u ovom četvrtfinalu briljirala na obje strane parketa i zasluženo je prošla dalje.

Igraj na utakmice SP-a u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Od Litve se očekivalo više, nije bila na najvišoj razini, ali zasluge za to ima i protivnik koji je odigrao sjajnu utakmicu i zaslužio je pobjedu u potpunosti.

Odvajanje Srbije krenulo je u drugoj četvrtini kada je na krilima Bogdana Bogdanovića stvorila dvoznamenkastu prednost.

Ništa bolje za Litvu nije bilo niti u trećoj dionici u kojoj je Srbija samo nastavila igrati u visokom ritmu, Litva nije imala strpljenja, pokušavala se na silu vratiti u utakmicu, ali nije išlo.

Razlika uoči posljednje dionice već je bila dovoljno visoka da su šanse Litve za povratak protiv ovako kvalitetnog protivnika bile u vrlo malom postotku.

Posljednja dionica bila je odrađivanje posla, Srbija je rutinski održavala prednost i na kraju je zasluženo slavila s visokih 87:68.

Bogdanović je završio susret s 21 poenom, a 17 poena i šest skokova dodao je Filip Petrušev. Kod Litve Tadas Sedekerskis završio je s 14 poena i devet skokova, a Rokas Jokubaitis dodao je 13 poena i devet asistencija.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Litva - Srbija 68:87

FOTO: EPA/ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!