Nogomet

Udarac za Irce: Mladi napadač Brightona zbog ozljede neće igrati

Petar Jenjić • srijeda, 06.09.2023.
Udarac za Irce: Mladi napadač Brightona zbog ozljede neće igrati
Foto: EPA

Irska nogometna reprezentacije u ovom ciklusu kvalifikacija za Euro igrat će protiv Francuske i Nizozemske. To će morati odraditi bez Evana Fergusona...

Napadač Brightona i irske nogometne reprezentacije, Evan Ferguson, neće nastupiti u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Francuske i Nizozemske.

Igraj na Francuska - Irska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kao razlog se navodi ozljeda koljena koju je zadobio u utakmici protiv Newcastlea u Premiershipu. 18-godišnjak je postao tek četvrti tinejdžer koji je postigao hat-trick u najvišem rangu engleskog nogometa.

Momčad koju vodi Stephen Kenny trenutno je na trećem mjestu skupine B s tri boda iz tri utakmice. Prva je Francuska, a druga je reprezentacija Grčke. Ferguson je debitirao za Irsku protiv Norveške u studenom prošle godine.

Odigrao je tri natjecateljske utakmice za Irsku, a prema Fifinim pravilima, igrač može promijeniti reprezentaciju za koju nastupa nakon četvrtog nastupa.

Pojavili su se i strahovi da bi mogao odabrati Gordi Albion jer mu je majka Engleskinja, no sam igrač već je ranije rekao da se to neće dogoditi.

FOTO: EPA/Aidan Crawley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!