Košarka

Schröder privatizirao utakmicu i skoro izbacio Njemačku, Bertans promašio tricu za pobjedu

Branimir Korać • srijeda, 06.09.2023.
Schröder privatizirao utakmicu i skoro izbacio Njemačku, Bertans promašio tricu za pobjedu
Foto: EPA

Njemačka je izborila prolaz u polufinale Svjetskog prvenstva nakon što je upisala pobjedu protiv Latvije 81:79. Latvija je imala šut za pobjedu, ali lopta nije ušla...

Treći polufinalist Svjetskog prvenstva i protivnik SAD-u u borbi za finale je reprezentacija Njemačke. U četvrtfinalu su Nijemci upisali pobjedu protiv Latvije 81:79 unatoč užasnom izdanju Dennisa Schrödera.

Igraj na utakmice SP-a u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dečko koji je već puno puta pokazao da ima neograničeno povjerenje u svoje mogućnosti u potpunosti je privatizirao utakmicu, radio je u napadu što je htio i pravo je čudo da je Njemačka unatoč njemu stigla do pobjede.

Čovjek je šutirao iz igre 4/26, uzeo i zadnji napad Njemačke na susretu, naravno da ga nije realizirao i Latvija je dobila priliku za produžetak ili pobjedu, Davis Bertans je preuzeo odgovornost i šutnuo tricu sa 7-8 metara i nije pogodio te je Njemačka otišla u polufinale.

Šteta za Latviju koja je odigrala sjajno Prvenstvo i nije uspjela doći do nove velike nagrade. Je li mogao Bertans bolje reagirati, vjerojatno je, ali to su posljednje sekunde i Bertans je reagirao nagonski kao lider momčadi koji je dotad šutirao tricu 6/12.

Franz Wagner predvodio je Njemačku sa 16 poena i osam skokova, a Andreas Obst dodao je 13 poena.

Kod Latvije Arturs Žagars ubacio je 24 poena uz osam asistencija dok je Bertans dodao 20 poena.

Svjetsko prvenstvo, četvrtfinale:
Njemačka - Latvija 81:79

FOTO: EPA/MARK R. CRISTINO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!