Tenis

Ruski dvoboj za polufinale US Opena, Rubljov sanja prvo polufinale u karijeri

Branimir Korać • srijeda, 06.09.2023.
Ruski dvoboj za polufinale US Opena, Rubljov sanja prvo polufinale u karijeri
Foto: EPA

Rusi Danil Medvjedev i Andrej Rubljov međusobno će igrati za prolaz u polufinale US Opena,. Medvjedev je favorit, ali Rubljov ima ogroman motiv...

Danil Medvjedev i Andrej Rubljov, dvojica igrača koji su u jako dobrim odnosima, borit će se za prolaz u polufinale US Opena. Medvjedev tu već ima puno iskustva, igrao je i finala, a Rubljov ima ogroman motiv, on naime nikada nije došao do polufinala na Grand Slam turnirima.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rubljov je igrač velikog potencijala, međutim zna doista oscilirati, u mečevima protiv elitnih protivnika često zna izgorjeti u želji i ne pružiti sve ono što može.

Ovo će za njega biti veliki ispit zrelosti, dosadašnji nastupi u New Yorku bili su na visokoj razini i ovaj meč pokazat će je li spreman za korak dalje na Grand Slam turnirima.

Rubljov je u turnir krenuo glatkom pobjedom u tri seta protiv Francuza Cazauxa, a onda su ga čekala nova dva Francuza i to opasnija od ovog sa starta. Prvo je u četiri seta svladao Gaela Monfilsa, a zatim na isti način i Arthura Rinderknecha.

U osmini finala za protivnika je imao Britanca Jacka Drapera i njega je također eliminirao u četiri seta.

Medvjedev je pak ispustio ukupno dva seta i to po jedan protiv Australaca. On je krenuo 3:0 pobjedom protiv Mađara Balazsa, zatim je prepustio jedan set Christopheru O'Connellu, svladao u tri seta Sebastiana Bazea pa ponovno prepustio jedan set Alexu De Minauru.

Što su rekli

Danil Medvjedev: "Andrej i ja se jako dobro poznajemo i tu nema nikakvih tajni. On je sjajan igrač, jedan od najboljih, očekujem jako težak meč. Bit će opasno i ne smijem se opustiti niti u jednom trenutku. Vjerujem da mi to moje iskustvo može pomoći u ovom dvoboju, a očekujem da ćemo pružiti sjajan meč i zabaviti gledatelje."

Mjesto, vrijeme

New York, Arthur Ashe Stadium, 18:30

Prošli međusobni dvoboj

U osam dosadašnjih dvoboja Medvjedev je slavio šest puta, uključujući i posljednji međusobni susret ove godine u finalu Dubaija gdje je bio bolji sa 6:2, 6:2.

Prognoza

Medvjedev je favorit i trebao bi proći dalje. Rubljovu za pobjedu treba najbolji nastup ove godine u New Yorku.

FOTO: EPA/ETTORE FERRARI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!