Nogomet

Sosa: 'Travnjak na Rujevici nije dobar'; Šutalo: 'Iznenadio sam se kapetanskom trakom u Ajaxu'

Krešimir Milić • srijeda, 06.09.2023.
Sosa: 'Travnjak na Rujevici nije dobar'; Šutalo: 'Iznenadio sam se kapetanskom trakom u Ajaxu'
Foto: FaH

Dvojac koji je ovog ljeta pojačao nizozemskog velikana najavio je sljedeću utakmicu hrvatske reprezentacije. Hrvatska igra u Rijeci protiv Latvije…

Hrvatska igra s Latvijom u Rijeci 8. rujna, a tri dana kasnije protiv Armenije u Jerevanu u kvalifikacijama za Euro 2024. Prije utakmica novinarima su se obratili hrvatski reprezentativci Josip Šutalo i Borna Sosa.

Prvo pitanje za njih je bilo vezano za transfer u Ajaxa čiji su igrači postali ovog ljeta.

Igraj na utakmicu Hrvatska - Latvija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Svi znamo kakav je Ajax klub i kakvu povijest ima. Sigurno da mi je drago što sam otišao tamo. Klub dosta radi na razvoju mladih igrača, a igraju slično kao i Dinamo što mi odgovara. Stvarno sam sretan što sam ostvario taj transfer.", rekao je Šutalo, a na njega se nadovezao Sosa:

"Slično mogu i ja reći. Mi smo došli tamo pomoći momčadi koja je dosta mlada, a nas dvojica smo među starijima. Bitno je da se ta mlada ekipa što prije skupi, a mi ćemo biti bitan faktor tamo."

Sosu se tijekom prijelaznog roka selilo na razne destinacije.

"Bilo je sigurno šest-sedam službenih ponuda koje je Stuttgart odbio, a većinom je bio razlog što su bili u borbi za ostanak. Nekad opravdano, a nekad neopravdano, ali su mi na kraju izašli u susret kad se pojavio Ajax. Tjedan dana prije su imali nekoliko ponuda koje su odbili. Bilo je stresno taj zadnji dan, ali ja sam imao lijepe uspomene tamo i skupio sam u odličnoj ligi puno iskustava."

Šutalo je u debiju bio kapetan.

"Iznenadio sam se kad su mi u Ajaxu dali kapetansku traku. Trener mi je rekao da ću biti treći po hijerarhiji što se kapetana tiče. Mislim da sam se snašao dobro."

Potom su krenula pitanja o Latviji.

"Danas smo odradili kratku analizu i vidjeli smo da se u obrani dosta zatvore, a u napadu idu na duge lopte. Što se tiče prekida oni su uvijek prilika za gol i vjerujem da ćemo znati iskoristiti to.", nadovezao se na to pitanja i Sosa čiji bi ubačaj mogao biti oružje protiv Latvijaca.

"Dobar centaršut teško je braniti svakom protivniku. Mislim da će se nama tu otvoriti i dosta situacija iz igre. Zato se trebamo fokusirati na sve dijelove igre i probiti njihov blok."

Otkrili su da travnjak na Rujevici nije u dobrom stanju.

"Iskreno nije dobar. Puno je bolji bio kad smo se pripremali za Ligu nacija. Nije kako smo očekivali, sigurno da se vide posljedice utakmica koje su bile. Dosta je sklizak također i mislim da ćemo ga sad sačuvati par dana jer je bitno da bude dobar za utakmicu", rekao je Sosa.

Sosa je kazao kako Jakova Medića zna od ranije jer su u mlađim kategorijama igrali dugi niz godina. Naglasio je da mu je olakšanje što su suigrači u Ajaxu. Osvrnuli su se na kraju i na finale Lige nacija.

"Bili smo blizu, osjećalo se u zraku da možemo pobijediti, a bila je i rekordna posjeta hrvatskih navijača. Nemamo si što zamjeriti. Potukli smo se s najboljima, žao nam je, naravno, što nismo osvojili zlato, ljepše bi to izgledalo", zaključio je Sosa.

Foto: HINA/ Miljenko KLEPAČ

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!