Nogomet

Joško Gvardiol i Luka Modrić među 30 kandidata za Zlatnu loptu!

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.09.2023.
Joško Gvardiol i Luka Modrić među 30 kandidata za Zlatnu loptu!
Foto: Pixsell

Osim što je Dominik Livaković ušao među deset najboljih vratara koji kandidiraju za Trofej Jašin, Joško Gvardiol također je dobio ogromno priznanje. Hrvatski reprezentativac je među 30 kandidata za Zlatnu loptu, a društvo mu pravi i Luka Modrić!

Joško Gvardiol je praktički tek na početku velike karijere, a već dobiva ogromna priznanja na sve strane.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ovog ljeta postao je najskuplji stoper svijeta prelaskom iz Leipziga u Manchester City i ne samo to, stiglo je novo veliko priznanje, Gvardiol je uvršten među 30 kandidata nominiranih za Zlatnu loptu.

Nije Gvardiol jedini Hrvat među kandidatima, tu je, naravno, Luka Modrić koji je vodio Hrvatsku do finala Lige nacija i bronce na Svjetskom prvenstvu.

Kapetan je briljirao i u dresu Real Madrida kojem nije preostalo ništa drugo nego zadržati ga iako je u godinama kada u Realu baš i ne nude nove ugovore.

Dvije generacije hrvatskih nogometaša tako se bore za Zlatnu loptu, kapetan i najiskusniji i Gvardiol koji je predvodnik nove generacije.

Već ulazak njih dvojice među 30 najboljih igrača svijeta je ogromna stvar, a ne smijemo zaboraviti niti na Dominika Livakovića koji je među deset kandidata za najboljeg vratara!

Među kandidatima su:

Joško Gvardiol, Jamal Musiala, Andre Onana, Karim Benzema, Mohamed Salah, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Randal Kolo Muani, Kevin de Bruyne, Bernardo Silva, Emiliano Martinez, Hviča Kvarachelia, Ruben Diaz, Nicolo Barella, Erling Haaland, Martin Odegaard, Ilkay Gündogan, Yassine Bounou, Julian Alvarez, Vinicius Junior, Rodri, Antoine Griezmann, Lionel Messi, Lautaro Martinez, Robert Lewandowski, Kim Min-jae, Luka Modrić, Kylian Mbappe, Victor Osimhen, Harry Kane.

FOTO: Miroslav Lelas/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!