Tenis

Alcaraz briljirao protiv Zvereva i nanio mu uvjerljiv poraz u borbi za polufinale

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2023.
Alcaraz briljirao protiv Zvereva i nanio mu uvjerljiv poraz u borbi za polufinale
Foto: EPA

Carlos Alcaraz izborio je prolaz u polufinale US Opena gdje će igrati protiv Danila Medvjedeva. Alcaraz je u četvrtfinalu potpuno dominirao i glatko slavio protiv Alexandera Zvereva...

Teška bitka u prošlom kolu protiv Jannika Sinnera na kraju je ostavila traga na Alexanderu Zverevu koji je ostao bez goriva i nije se mogao nositi s ritmom koji je nametnuo Carlos Alcaraz.

Igraj na mečeve US Opena na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Mladi Španjolac potpuno je dominirao susretom i nije dozvolio Zverevu da preuzme stvari u svoje ruke. U prva dva seta Nijemcu nije dopustio niti jednu break loptu, u trećem je Zverev imao prilika za break, ali nije ih iskoristio.

Alcaraz je u konačnici slavio sa 6:3, 6:2, 6:4, a svakako mu ide u prilog to što je relativno brzo i glatko slavio s obzirom da vuče lakšu ozljedu.

U dosadašnjem dijelu turnira Alcaraz je ispustio tek jedan set, ali sada ga čeka najteži izazov dosad, igrat će protiv Danila Medvjedeva.

S Rusom se dosad sastao tri puta, izgubio je prije dvije godine prvi meč, ali ovogodišnja dva je dobio. U finalu Indian Wellsa slavio je sa 6:3, 6:2, a u polufinalu Wimbledona s tri puta po 6:3.

US Open, četvrtfinale:
Carlos Alcaraz (Španjolska, 1) - Alexander Zverev (Njemačka, 12) 6:3, 6:2, 6:4

FOTO: EPA/SARAH YENESEL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!