Nogomet

Modrić: 'Logično je da nemam dugoročan plan, dok mogu pomoći, tu sam'

Branimir Korać • četvrtak, 07.09.2023.
Modrić: 'Logično je da nemam dugoročan plan, dok mogu pomoći, tu sam'
Foto: Daniel Kasap/HINA

Luka Modrić u velikom intervjuu za Sportske novosti progovorio je i o svojoj budućnosti u reprezentaciji pri čemu se stav nije promijenio...

Iz godine u godinu Luku Modrića dovode u kontekst oproštaja od reprezentacije i najavljuje se nova era, a prema nekima i razdoblje koje neće biti obilježeno uspjesima kao dosad. No Modrić je i dalje tu, a Hrvatska dobiva igrače koji ća ga naslijediti.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Hrvatska je i prije mene igrala na vrhunskoj razini, a igrat će i nakon mene. Kroz povijest snaga hrvatske reprezentacije bila je u zajedništvu i privrženosti i to moramo čuvati i u budućnosti. Ja sam tu i dok god budem tu bit ću počašćen i sretan što igram za reprezentaciju", rekao je Modrić za Sportske novosti.

Modrić je i prije Final Foura Lige nacija razgovarao na temu ostanka u reprezentaciji s izbornikom Dalićem.

"Još ranije smo razgovarali i izbornik je iskazao čvrstu želju da nastavim. I ja sam išao u tom smjeru, ali znate kako je s igračima i njihovim razmišljanjem trebaju li momčadi ili su možda teret. To ni u kojem slučaju ne želim biti, ali ideja je bila ići u kvalifikacije i nastupiti u Njemačkoj. Doduše nakon poraza od Španjolske bio sam neraspoložen i u tom trenutku nije mi niti najmanje bilo do medijskih predstava oko ostanka i priča o tome."

Modrić i Dalić imaju sjajan odnos i njihov razgovor prije dvije godine produžio je vijek trajanja Hrvatske u svjetskom vrhu.

"Bilo je nekih stvari koje su me smetale i za koje sam smatrao da su neumjesne i predstavljaju prepreku za iskorak, izbornik se složio i dodao da se neke stvari moraju promijeniti i one su promijenjene i to je bio važan detalj u ostvarivanju tog iskoraka kasnije."

Niti Modrić još ne zna koliki će mu biti vijek trajanja u reprezentaciji. Dok je motiviran i dok je fizički spreman, bit će na raspolaganju.

"Mislim da je već jasno da nemam neki dugoročan plan što je u ovim godinama i logično. Idem dan po dan, pratim svoje stanje i koliko doprinosim momčadi. Ako osjećam da dajem doprinos, tu sam i dalje, raduje me biti u reprezentaciji. Koliko će to biti, teško je reći, godinu, dvije, tri mjeseca, tko zna kada ću osjetiti da je došao taj trenutak, tako je s nama starijima."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!