Rukomet

Rukometaši i rukometašice na pijesku otputovali u Heraklion

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2023.
Rukometaši i rukometašice na pijesku otputovali u Heraklion

Hrvatska ženska i muška seniorska reprezentacija u četvrtak je otputovala u Heraklion. Grčka će u razdoblju od 9. do 13. rujna ugostiti turnir u rukometu na pijesku koji će se igrati u sklopu 3. izdanja Mediteranskih igara na pijesku...

Seniorke će na turniru igrati protiv reprezentacije Grčke, Španjolske, Tunisa, Italije, Portugala i Cipra. Pjeskašice turnir otvaraju u subotu u 9:00 sati protiv Portugala, dok ih u popodnevnom terminu, 16:30 sati očekuje utakmica protiv Italije.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Idući dan na rasporedu je susret protiv reprezentacije Tunisa u 9:50, a u 16:50 sati protiv Španjolske. Trećeg dana igraju u 10:40 sati protiv Cipra, a četvrtog dana također u istom terminu protiv domaćina Grkinja.

"S obzirom na to da su Igre u dosta nezahvalnom terminu zbog toga što je već započela dvoranska sezona, bilo je jako teško okupiti kvalitetnu ekipu. Ipak, mislim da idemo u dobrom sastavu i da će ovim curama, nastup na Igrama biti dodatan motiv za dalje. Ima puno dobrih ekipa i očekujemo težak turnir, pun iznenađenja. Europske ekipe su nam poznate i za Španjolke bih rekla da su favoriti za osvajanje turnira, uz Grkinje kao domaćina. Portugalke smo dobile na Euru, ali dosta nam se izmijenila ekipa u odnosu na prvenstvo. Reprezentacije Cipra i Tunisa su nam nepoznanica i očekujem da će igrati malo drugačijim stilom. Idemo probati ostvariti što bolji rezultat te se nadam da će cure dobro reagirati", očekivanja i nastup na prvenstvu prokomentirala je pomoćna trenerica ženske seniorske reprezentacije, Kristina Smiljanić.

Seniori su smješteni u grupu A s reprezentacijama Italije, Cipra i Kosova. Prvog dana turnira, u subotu, imaju jednu utakmicu – protiv Cipra u 14:00 sati. Drugog dana turnira, u nedjelju, u 11:30 sati igraju protiv Kosova, a u 18:30 sati protiv Italije.

"U skupini ćemo igrati s nacionalnim selekcijama Kosova, Cipra i Italije, s kojima se nismo previše puta sastajali do sada. Italija i Cipar imaju već dugu povijest rukometa na pijesku, o reprezentaciji Kosova nemamo nikakvih saznanja s obzirom na to da im je to debi na međunarodnim natjecanjima. Druga skupina je dosta jača te će četvrtfinalna utakmica biti pravi ispit za ovu pomlađenu generaciju. Primarni cilj natjecanja je proširiti bazu igrača za nadolazeća natjecanja, a s rezultatske strane gledano, naravno da je cilj prolazak četvrtfinala te borba za medalje. Također, malo je poznato da su prošlogodišnji uspjesi, kad je Hrvatska osvojila sva natjecanja na kojima je sudjelovala, produkt olimpijskog ciklusa gdje smo imali veliku potporu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog rukometnog saveza, koji su nas poslali na nekoliko natjecanja na kojima smo mogli dobiti bolji uvid u mogućnosti igrača, što je potom rezultiralo super rezultatima. Stoga, veliko hvala HOO-u na mogućnosti sudjelovanja na natjecanju kao što su Mediteranske igre na pijesku", riječi su izbornika muške seniorske reprezentacije Mladena Paradžika prije puta u Heraklion.

Ženska seniorska reprezentacija: Haramina Anja, Brdovčak Barbara, Perić Valentina, Miholić Lara, Žužić Nela, Kapetanović Leonarda, Bošnjak Mia, Vojnović Nika, Lesac Lucia, Perenčević Vanja.

Muška seniorka reprezentacija: Jurić Ivan, Lučić Sebastian, Lauš Tomislav, Mlinarić Filip, Cvjetičanin Fran, Fabek Antonio, Jakeljić Matej, Babić Stjepan, Klarić Noa, Terihaj Jan.

AUTOR: BHC.com.hr

FOTO: Pixabay

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!