Košarka

Susjedi će igrati za peto mjesto: Litva na krilima Valanciunasa slavila protiv Slovenaca

Krešimir Milić • četvrtak, 07.09.2023.
Susjedi će igrati za peto mjesto: Litva na krilima Valanciunasa slavila protiv Slovenaca
Foto: FaH

Litva je izborila dvoboj za peto mjesto u kojem će igrati protiv Latvije. Dončić je danas bio najefikasniji na utakmici, ali nedovoljno za pobjedu protiv raspucanih Litavaca…

Ispadanje od Kanade ostavilo je izgleda posljedice na Slovence koji su isti broj koševa primili danas i protiv Litve u razigravanju od 5 do 8. mjesta. Litva je slavila 100:84 u dvoboju koji je praktički od početka bio jednosmjerna ulica.

Igraj na Svjetsko prvenstvo u košarci na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već nakon prve četvrtine imali su Litavci prednost od 12 razlike i 83.3 % preciznosti šuta za tricu gdje su pogodili pet trica od šest. Uspjeli su Slovenci smanjiti razliku za koš do odmora, ali u drugom dijelu susreta ponovno raspoloženi Litavci kanonadom dižu prednost i stižu do pobjede kojom su osigurali utakmicu za peto mjesto protiv Latvije.

Najefikasniji po broju koševa bio je Luka Dončić koji je imao 29 poena, 6 skokova i 2 asistencije, a s 14 poena ga je pratio Aleksej Nikolić dok je Mike Tobey imao 13 i s jednim manje dvoznamenkast je bio Zoran Dragić.

Jonas Valanciunas odigrao je još jednu dominantnu partiju s double-doubleom za Litvu. Ubacio je 24 poena kojima je centar dodao 12 skokova. Ignas Brazdeikis ubacio je 15 poena, a Mindaugas Kuzminskas koji je imao stopostotan šut zabio je 14 poena.

Litva će u subotu igrati protiv Latvije u susjedskom okršaju za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu, a Sloveniju čeka borba za sedmo mjesto protiv Italije istog dana.

Svjetsko prvenstvo u košarci, razigravanje od 5. do 8. mjesta:
Litva - Slovenija 100:84

Foto: EPA/FRANCIS R. MALASIG

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!