Nogomet

Izbornik Latvije: 'Velik je izazov pripremiti se za utakmicu protiv ovakve momčadi'

Petar Jenjić • četvrtak, 07.09.2023.
Izbornik Latvije: 'Velik je izazov pripremiti se za utakmicu protiv ovakve momčadi'
Foto: Pixsell

Izbornik latvijske nogometne reprezentacije Dainis Kazakevičs najavio je gostovanje svoje momčadi u Rijeci protiv Hrvatske. Svjestan je snage protivnika, ali istaknuo da moraju pokušati što više kontrolirati posjed lopte...

Reprezentacija Latvije stiže na Rujevicu kao posljednja momčad skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. U prve tri utakmice upisala je tri minimalna poraza.

Igraj na Hrvatska - Latvija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je najavio njihov izbornik Dainis Kazakevičs koji nije želio potpuno otkrivati tko će biti krenuti od početka.

"U ovom trenutku ne mogu odgovoriti jesu li svi sto posto spremni za utakmicu, ali mogu reći da Davis Spruds neće biti. Do sada nije trenirao s ekipom jer je u kamp stigao s ozljedom. Nadamo se, nakon ove utakmice, da će se priključiti treninzima."

Hrvatska je favorit za osvajanje skupine.

"Kada igrate protiv jakog protivnika, jedna od osnova jest da moramo iskoristiti svaku priliku da mu uzmemo loptu. Moramo iskoristiti priliku zadržati posjed, to je esencijalno, svaka takva prilika pruža šansu za povratak snage. Mislim da će ovo biti jako važna utakmica za nas kako bismo balansirali kapacitet odigravanja brzih kontranapada i izgradnje pozicijskog napada. To je protiv Armenije, mislim, bio jedan od naših problema."

"Kao momčad koja nije favorit ni u jednoj utakmici u ovoj skupini, svakom susretu moramo pristupiti racionalno. Moramo biti svjesni snage protivničke momčadi i kako se s njom možemo pokušati nositi. Hoće li se to dogoditi na terenu, to je već druga stvar. Imamo jasan plan, velik je izazov pripremiti se za utakmicu protiv ovakve momčadi koja je vrlo učinkovita. Tako mala zemlja ima toliko dobrih igrača i, što je još bitnije, izgradila je tako dobru i uigranu momčad", nastavio je izbornik Latvije.

S obzirom na kvalitetu protivnika, morat će iskoristiti svaku priliku prema naprijed koja im se pruži.

"Prisjetimo se domaće utakmice protiv Nizozemske u kojoj smo stvorili tri dobre prilike za gol. Naravno da i za ovu utakmicu imamo plan igre. Prije početka postoji jasan odnos snaga i tko će više imati loptu u nogama, ali to nije uvijek u korelaciji s brojem postignutih golova. Moramo biti svjesni komponenti u kojima možemo konkurirati Hrvatskoj."

FOTO: Goran Kovačić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!