Nogomet

Česi samo remizirali s Albanijom, situacija u skupini E potpuno se zakomplicirala

Mihaela Bradovski • četvrtak, 07.09.2023.
Česi samo remizirali s Albanijom, situacija u skupini E potpuno se zakomplicirala
Foto: EPA

U skupini E situacija se poprilično zakomplicirala. Vodeća Čaška remizirala je kod kuće protiv Albanije, a to je iskoristila Poljska koja se približila pobjedom protiv Farskih Otoka...

Češka je imala priliku odvojiti se na vrhu skupine domaćom pobjedom protiv Albanije, ali nije uspjela. Kiksala je, odigrala tek 1:1 i situacija u skupini se zakomplicirala. Sada su Česi na vrhu, ali s bodom ispred Albanije, s dva boda ispred Poljske i tri boda ispred Moldavije.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U ovom dvoboju u Pragu Česi su poveli u 56. minuti, strijelac je bio Vaclav Černy i to posve zasluženo. Albanija je dotad pokazala malo i Češka je zaslužila vodstvo.

No deset minuta kasnije iz praktički jedinog pravog napada Albanija dolazi do poravnanja pogotkom Nedima Bajramija. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je 1:1.

Taj remi iskoristila je Poljska koja je ugostila Farske Otoke i slavila je s 2:0. S ta tri boda skočila je na treće mjesto i ima samo dva boda manje od lidera čime je utrka u skupini posve otvorena.

Pogotke za pobjedu Poljske postigao je Robert Lewandowski koji je prenio dobru formu iz Barcelonu u čijem je dresu bio strijelac u prošla dva kola.

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo, skupina E, peto kolo:
Češka - Albanija 1:1
Poljska - Farski Otoci 2:0

FOTO: EPA/Andrzej Lange

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!