Košarka

Srbija očitala lekciju Kanađanima i izborila finale Svjetskog prvenstva

Petar Jenjić • petak, 08.09.2023.
Srbija očitala lekciju Kanađanima i izborila finale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Reprezentacija Srbije prvi je finalist Svjetskog prvenstva u košarci. U polufinalnom dvoboju nadigrali su Kanadu rezultatom i tako došli na korak do zlatne medalje...

Još jednu sjajnu utakmicu odigrala je Srbija koja je održala satove košarke Kanađanima u polufinalu Svjetskog prvenstva. U jednosmjernom dvoboju slavila je rezultatom 95:86 i tako se vratila u finale nakon 2014. godine.

Igraj na SAD - Njemačka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon početnog ispitivanja snaga i međusobnih serija od 7:0, Kanada je stigla do vodstva od 13:10. Kako će se kasnije pokazati, to će joj biti jedino vodstvo,. s obzirom na to da je sve konce igre preuzela momčad Svetislava Pešića koja je igrala odlično na obje strane terena.

Naravno, pronašao bi se i poneki glupi prekršaj Kanađana čije su vedete ušle u probleme s prekršajima do kraja prvog poluvremena. Dillon Brooks i Shai Gilgeous-Alexander skupili su po tri prekršaja, a Srbija je na krilima izvrsnog Bogdana Bogdanovića i serije koševa Nikole Milutinova na poluvremenu imala 13 koševa viška.

Na početku nastavka činilo se da su se Kanađani probudili, posebno u obrambenom dijelu, ali nije to bilo dugačkoj vijeka. Srbija je baš na svako približavanje imala pravi odgovor pa je tako treću dionicu zaključila s dvije uzastopne trice te ostala na dvoznamenkastoj razlici (75:63).

Povratka za sjevernoameričku reprezentaciju do kraja nije bilo. Srbija je održavala vodstvo i zasluženo izborila svoje novo veliko finale na velikom natjecanju. Kanađani su samo ublažili poraz do kraja i sada čekaju poraženog iz dvoboja između SAD-a i Njemačke.

Najbolji je u pobjedničkim redovima bio Bogdan Bogdanović s 23 poena, dok su po 16 koševa dodali Ognjen Dobrić i Nikola Milutinov (deset skokova).

RJ Barrett s 23 poena predvodio je Kanadu, Dillon Brooks dodao je 16 koševa.

Svjetsko prvenstvo, polufinale:
Srbija - Kanada 95:86

FOTO: EPA/ROLEX DELA PENA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!