Tenis

Dino Prižmić izgubio četvrtfinale Istanbula nakon velike drame

Petar Jenjić • petak, 08.09.2023.
Dino Prižmić izgubio četvrtfinale Istanbula nakon velike drame
Foto: Pixsell

Dino Prižmić nije uspio izboriti polufinale Challengera u Istanbulu. Od njega je nakon velike borbe bio bolji Damir Džumhur koji je slavio u tri seta...

Jako blizu pobjede i plasmanu u polufinale Challengera bio je Dino Prižmić koji je za protivnika imao Damira Džumhura iz Bosne i Hercegovine, ali ga nije uspio poraziti.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bio im je ovo drugi međusobni dvoboj i prva pobjeda 211. tenisača svijeta koji je slavio sa 6:3, 6:7, 7:5 nakon tri sata i 22 minute provedene na terenu.

Nakon gubitka prvog seta, Prižmić je ispustio dva puta po break prednosti u drugom, ali je sa 7:3 u slavio u tie-breaku te poravnao stanje na semaforu.

U odlučujućem setu stigao je do vodstva 5:3 i servisa za meč. Vodio je s 30:0, ali Džumhur se uspio spasiti i preokrenuti s tri uzastopna gema. Hrvatski tenisač spasio je nakon toga tri meč lopte, ali četvrtu nije uspio.

Za plasman u finale na Challengeru igrat će protiv Nicka Hardta, trenutno 316. tenisača svijeta, kojem je u trećem setu četvrtfinala predao Altug Celikbilek.

Challenger Istanbul, četvrtfinale:
Damir Džumhur - Dino Prižmić 6:3, 6:7 (3), 7:5

FOTO - Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!