Nogomet

Zanetti: 'Odlazak Brozovića u Saudijsku Arabiju bio je njegova osobna odluka'

HINA, Petar Jenjić • petak, 08.09.2023.
Zanetti: 'Odlazak Brozovića u Saudijsku Arabiju bio je njegova osobna odluka'
Foto: EPA

Marcelo Brozović napustio je ovog ljeta redove milanskog Intera, a na njegov se transfer u Saudijsku Arabiju osvrnuo i Javier Zanetti za Marcu. Istaknuo je da je to bila njegova osobna odluka te da mu nije najvažniji bio iznos novca...

Interov dopredsjednik Javier Zanetti rekao je u petak u razgovoru za španjolsku Marcu da je odluka hrvatskog veznjaka Marcela Brozovića o odlasku u Saudijsku Arabiju bila "osobna igračeva odluka" i to ne nužno loša.

Igraj na kvalifikacije za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Teško je govoriti o tome jer su to odluke igrača, pri čemu više stvari presudi da odu tamo. Tijekom igračke karijere također sam bio u sličnim situacijama, iz Intera sam mogao otići u velike klubove, ali u mom slučaju je uvijek prevladalo to kako sam se osjećao u Interu. Njegove vrijednosti i ljudi bili su ispred bilo kakvog iznosa novca", izjavio je Zanetti upitan o odlasku nogometaša među kojima i 30-godišnjeg Brozovića u naftom bogatu zemlju manje nogometne tradicije.

"To ne znači da je najgore otići u Saudijsku Arabiju, to su osobne odluke", dodao je Zanetti koji je nosio Interov crno-plavi dres od 1995. do 2014.

Hrvatski reprezentativac u srpnju je prešao iz milanskog Intera u saudijski Al Nassr. Za talijanski klub je upisao 330 nastupa, zabio 31 gol i 43 puta asistirao. S klubom iz Milana je prošle sezone igrao u finalu Lige prvaka, ali je slavio Manchester City.

Inter je talijansko prvenstvo otvorio s tri pobjede u tri odigrana kola.

"Zadovoljni smo zbog toga, posebno jer su nam otišli iz kluba neki važni igrači. Njima trebamo zahvaliti na onome što su ostvarili dok su nosili naš dres. Došli su nam pak novi igrači, željni natjecanja te Inter sada pokazuje da će biti konkurentan i ove sezone", zaključio je.

FOTO: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!