Nogomet

Španjolska napunila mrežu Gruzije, Barcelonin dragulj srušio rekorde

Krešimir Milić • petak, 08.09.2023.
Španjolska napunila mrežu Gruzije, Barcelonin dragulj srušio rekorde
Foto: EPA

Španjolci su na gostovanju zabili sedam golova, a u strijelce se upisao i Dani Olmo, kojeg je zamijenio 16-godišnji Lamine Yamal. Barcelonin dragulj postao je najmlađi igrač i najmlađi strijelac u povijesti španjolske reprezentacije…

Opekli su se Španjolci nakon poraza od Škotske u kvalifikacijama za Euro pa su nakon toga osvojili i Ligu nacija u finalu s Hrvatskom, a sad su naučenu lekciju nakon Škota prezentirali na gostovanju u Gruziji. S visokih 7:1 slavili su u svom trećem susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a zvijezda večeri bio je Barcelonin dragulj Lamine Yamal koji je na ovoj utakmici srušio dva rekorda.

Igraj na kvalifikacije za Euro 2024. na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Yamal je postao najmlađi igrač i strijelac u povijesti španjolske reprezentacije danas. U igru je ušao u 44. minuti umjesto ozlijeđenog Danija Olma, a u 74. minuti je zabio gol za konačni rezultat.

Španjolska je već u prvom poluvremenu praktički osigurala pobjedu s četiri gola. U vodstvo su došli golom Alvara Morate u 22. minuti, a na 2:0 su povisili nakon što je Solomon Kvirkvelia zabio autogol u 27. minuti. Strijelac je bio i Dani Olmo koji je zabio u 38. minuti, a samo dvije kasnije Morata je postigao drugi zgoditak na susretu.

Giorgi Chakvetadze zabio je utješni gol u 49. minuti, a u 65. Morata upisuje hat-trick golom za 5:1. Tri minute kasnije Nico Williams je zabio za 6:1, a konačni rezultat postavio je Yamal u 74. minuti.

Španjolska je trenutno na drugom mjestu sa šest bodova, a prva u skupini A je stopostotna Škotska s 12 bodova. Gruzija se nalazi na četvrtom mjestu s četiri boda.

Foto: EPA/DAVID MDZINARISHVILI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!