Nogomet

Dalić: 'Armenci su zahtjevan protivnik, Petković je zabio dva sjajna gola i od njega to očekujem'

Krešimir Milić • subota, 09.09.2023.
Dalić: 'Armenci su zahtjevan protivnik, Petković je zabio dva sjajna gola i od njega to očekujem'
Foto: FaH

Izbornik se osvrnuo na pobjedu protiv Latvije te je najavio gostovanje u Armeniji. Hrvatska je jučer s 5:0 pobijedila na Rujevici protiv Latvije…

Dan nakon pobjede protiv Latvije na Rujevici od 5:0 pred novinare je izašao izbornik Zlatko Dalić. Sprema se reprezentacija na put u Armeniju, a izbornik se osvrnuo na utakmicu koju su odigrali u Rijeci.

Igraj na kvalifikacije za Euro 2024. na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odigrali smo dobru, ozbiljnu i discipliniranu utakmicu, ali nije to mjerilo briljantne situacije nego dobar trening i priprema za Armeniju. Veseli nas efikasnost i raspoloženost, no pred nama je teži protivnik. Zadovoljan sam s onim što smo pokazali i prije svega kako smo igrali s ozbiljnošću", rekao je pa se osvrnuo na Armence.

"Dosta su ozbiljna i odgovorna reprezentacija. Dobili su Wales 4:2, u subotu vodili s Turskom 1:0. Iskreno nismo ih puno analizirali, time ćemo se više danas baviti. Dražen Ladić ih je gledao u Turskoj i napravit će danas analizu pa ćemo više znati. Ali mi ćemo biti bitni, kako se postavimo i odgovorimo na taj zadatak tako će biti. Protivnik su koji očekuje da ih se respektira po svojim rezultatima. Nismo očekivali da će biti treća reprezentacija koja će se boriti za Euro nego Wales, no oni su dobili Wales. Igrali smo s njima prije Eura pripremnu utakmicu i sigurno nas čeka zahtjevan protivnik. Ako riješimo kako želimo napravit ćemo veliki korak prema Euru."

Dotaknuo se i situacije oko Matea Kovačića.

"Nadam se da će igrati i on i Majer, mogli su možda i nastupiti s Latvijom, ali ušli bismo u nepotreban rizik. Stoga smo ih sačuvali. Ako Mateo bude u redu bit će u prvoj postavi, a Majer na klupi."

Za Perišića je govorio kako ima fizičku superiornost u odnosu na sve i kako je odigrao kao da je utakmica Svjetskog prvenstva te da ga veseli njegova želja i volja. Dotaknuo se i Borne Sose koji je ovog ljeta promijenio klub. Nada se Dalić da će se Sosa u novom klubu vratiti na višu razinu.

Pitalo ga se i za Petkovića.

"Nama treba igrač koji zabija golove i treba nam igrač koji je mantinela, a on izlazi između linija, gubi snagu i nema ga. Tražio sam od njega u pripremi utakmice da se ne spušta dole. Za vezni red imamo Luku, Kovačića, Brozovića, Ivanušeca i rekao sam mu da ih čeka i onda može napraviti svjež nešto. Tražim od njega da bude u šesnaestercu. Bilo je puno centaršuteva i on mora biti na svakom te biti konkretniji. Sinoć je fantastično dao dva gola, to od njega očekujem. I to je njegov posao. Lijepo je kad asistira, ali njegov primarni posao je zabijati golove. Mora ovako nastaviti, nema kontinuiteta. Bez kontinuiteta neće biti ono što želi", rekao je Dalić i otkrio kako su igrači Modrićev 38. rođendan proslavili na večeri.

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!