Tenis

Tena Lukas nastavila pobjednički i plasirala se u finale Beča

Krešimir Milić • subota, 09.09.2023.
Tena Lukas nastavila pobjednički i plasirala se u finale Beča

U polufinalnom ogledu bila je bolja od šeste nositeljice. Slavila je s 2:1 u setovima…

Hrvatska tenisačica Tena Lukas nastavila je s pobjedničkom formom na 60 tisuća dolara vrijednom ITF turniru u Beču. Nakon što je u četvrtfinalu izbacila petu nositeljicu Austrijanku Sinju Kraus, sad je izbacila i šestu nositeljicu Rumunjku Irinu Baru.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Druga je ovo pobjeda za Lukas u međusobnim mečevima s 214. tenisačicom svijeta, a dosad su se susretale četiri puta. U prva dva je slavila Rumunjka, a ove godine u dva meča Lukas je bila nepremostiva prepreka za Baru.

Slavila je danas u dva sata i 52 minute igre 7:5, 2:6, 6:4. Vodile su borbu u prvom setu u kojem je Rumunjka napravila dva breaka, a Lukas tri i ključni za rezultat 5:6 nakon čega je servirala za set. U drugom setu je Bara odigrala puno bolje i dobila set sa 6:2, ali u odlučujućem setu Lukas je pružila bolju igru. Ključan je bio break za 3:2 nakon kojeg je privela meč do pobjede.

Lukas je na ovom turniru napredovala s 251. mjesta na 241. na WTA ljestvici. U finalu sad čeka bolju iz meča između Slovenke Polone Hercog, 444. na svijetu, te Belgijke Miriam Bulgaru, sedme nositeljice turnira i 219. na WTA ljestvici.

ITF Beč, polufinale:
Tena Lukas - Irina Bara 7:5, 2:6, 6:4

Foto: Inga Ćužić/Zagreb Ladies Open

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!