Nogomet

Ukrajinci i Englezi podijelili bodove, Švedska do visoke pobjede

Petar Jenjić • subota, 09.09.2023.
Ukrajinci i Englezi podijelili bodove, Švedska do visoke pobjede
Foto: EPA

Odigrane su još tri utakmice petog kola kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo. Ukrajina i Engleska podijelili su bodove, kao i Andora i Bjelorusija, dok je Švedska visoko slavila protiv Estonije...

Stopostotan učinak Engleske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo stigao je kraju. Na gostovanju kod Ukrajine u Wroclawu rezultat je bio 1:1, a bodovi su bili podijeljeni.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ukrajina je povela u 26. minuti pogotkom Oleksandra Zinčenka u 26. minuti nakon ubacivanja Juhima Konoplje. Četiri minute prije kraja poluvremena Englezi su izjednačili pogotkom Kylea Walkera koji je u 77. nastupu za reprezentaciju postigao svoj prvi pogodak.

Izbornik Ukrajine Serhij Rebrov i nakon četvrte utakmice za kormilom nacionalne vrste ne zna za poraz. Engleska nakon pet utakmica ima 13 bodova, a Ukrajina sedam uz utakmicu manje.

Glatku pobjedu upisala je Švedska koja je u gostima s 5:0 razbila Estoniju. tako je stigla na šest osvojenih bodova, četiri manje od vodećih Belgije i Austrije, dok Estonci ostaju na jednom.

Nakon prvog poluvremena već su imali vodstvo od 3:0 golovima: Viktora Gyokeresa, Dejana Kuleševskog i Alexandera Isaka. U nastavku su pobjedu potvrdili Robin Quaison i Viktor Claesson.

U skupini I do drugog boda stigla je Andora koja je na domaćem terenu odigrala bez golova protiv reprezentacije Bjelorusije.

Kvalifikacije za EP, 5. kolo:
Andora - Bjelorusija 0:0
Estonija - Švedska 0:5
Ukrajina - Engleska 1:1

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!