Rukomet

Braniteljice naslova poražene u Danskoj, odlični nastupi Krima i Metza u gostima

Branimir Korać • subota, 09.09.2023.
Braniteljice naslova poražene u Danskoj, odlični nastupi Krima i Metza u gostima
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

S prvih pet utakmica počela je Liga prvakinja kod rukometašica. Već prvo kolo donijelo je iznenađujuće rezultate...

Braniteljice naslova poražene su već na startu, na gostovanju u Danskoj kod Ikasta izgubile su 30:26. Vipers tako nije najbolje krenuo, a veliki razlog tome je Šveđanka Irma Schjött koja je skupila čak 17 obrana od čega veći dio u drugom poluvremenu kada se Ikast uspio odvojiti i otići do pobjede.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Uz Schjött istaknula se Stine Skogrand s pet golova, a kod Vipersa Katrine Lunde imala je 15 obrana, a Jana Knedlikova postigla je sedam golova.

Debrecen je kod kuće stigao do očekivane pobjede protiv Savehofa. Slavio je 32:29, a moglo je biti i znatno uvjerljivije s obzirom da je imao u drugom dijelu i osam golova prednosti.

Gabrijela Bartulović samo je jednom izlazila na teren i nije uspjela obraniti sedmerac gošći dok su najefikasnije u domaćem sastavu bile Petra Vamos sa šest golova i Greta Kacsor koja je dodala pet. Kod gošći po pet golova postigle su Stella Huselius, Nina Koppang, Olivia Mellegard i Thea Blomst.

Krim je projurio Lubinom gdje je pregazio Zaglebie koji se potvrđuje kao autsajder skupine. Ljubljančanke su slavile s uvjerljivih 36:18 i tako odlično otvorile nastup u novom izdanju Lige prvakinja.

Po pet golova kod Krima postigle su Jovanka Radičević, Tamara Mavsar, Daria Dmitrieva i Aleksandra Rosiak. Kod Poljakinja Kinga Grzyb postigla je pet golova.

CSM Bukurešt je s vrlo raspoloženom Laurom Glauser na golu slavio 28:24 protiv Odensea. Glauser je skupila čak 20 obrana i bila ta prevaga koja je odvela utakmicu na stranu Rumunjki.

Odlične su bile i Cristina Neagu s osam golova i Elena Pintea sa sedam golova. Odense su predvodile Yara ten Holte s 13 obrana i Maren Aardahl sa sedam golova.

Puno neizvjesniji dvoboj očekivao se u Budimpešti, ali domaći Ferencvaros teško je stradao protiv Metza. Francuskinje su suprotno svim očekivanjima visoko slavile s 38:25.

Hatadou Sako skupila je 13 obrana uz 54 posto uspješnosti, Chloe Valentini postigla je devet golova, a Mia Brkić dodala je dva. U domaćem sastavu Antje Malestein postigla je devet golova.

Liga prvakinja, prvo kolo:
Herning-Ikast - Kristiansand 30:26
DVSC Schaeffler - Savehof 32:29
Zaglebie - Krim Ljubljana 18:36
CSM Bukurešt - Odense 28:24
Ferencvaros - Metz 25:38

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!