Nogomet

Crna Gora mora do pobjede protiv Bugarske za ostanak u borbi za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • nedjelja, 10.09.2023.
Crna Gora mora do pobjede protiv Bugarske za ostanak u borbi za Europsko prvenstvo
Foto: EPA

Šesto kolo u skupini G donosi nastavak bitke za mjesta koja vode na Europsko prvenstvo. Vrlo važan dvoboj na rasporedu je u Podgorici...

Crna Gora u šestom kolu dočekuje na svom travnjaku već pomalo otpisanu Bugarsku i mora do pobjede kako bi zadržala priključak sa Srbijom, a onda i Mađarskom. Crnogorci su treći u skupini s pet osvojenih bodova, dva boda manje od Srbije te pet bodova manje od Mađarske.

Igraj na Crna Gora - Bugarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pokazuje to kako je i dalje sve otvoreno, ali Crna Gora jednostavno ovdje mora do bodova koji bi imali poseban značaj ukoliko bi Srbija istovremeno kiksala u Litvi i ispustila bodove.

Trenutno su Crnogorci za petama Srbiji i žele u najmanju ruku ostati na istom zaostatku iako se nadaju pomoći Litve koja bi im omogućila da čak i skoče na drugo mjesto. No to je na "dugačkom štapu", Srbija će u taj susret ući kao priličan favorit i Crna Gora se mora fokusirati na svoj dio posla.

Mogla je i trebala ovaj dvoboj dočekati u boljoj situaciji i s dva boda više na kontu, ali prije nekoliko dana u gostima kod Litve odigrala je 2:2 primivši gol u 94. minuti susreta.

S druge strane Bugarska je tamo gdje je već dugo vremena, njen nogomet je već godinama u dubokoj krizi i jedini bljesak u ovim kvalifikacijama je domaći remi protiv Srbije.

Drugi bod osvojila je u gostima kod Litve dok je upisala poraze u Mađarskoj i kod kuće protiv Crne Gore.

Što su rekli

Miodrag Radulović, izbornik Crne Gore: "Nogomet donosi nepredvidive stvari, ovo je vrlo izjednačena grupa. Zaslužili smo puno više po učinku u prve tri utakmice, u Litvi smo unatoč svemu imali u rukama dobivenu utakmicu. Sada nam je jedini cilj osvojiti tri boda protiv Bugarske, što bi nas vratilo u igru. Imamo priliku boriti se do kraja, vjerujem da možemo, ova momčad to zaslužuje."

Stevan Jovetić, igrač Crne Gore: "I dalje držim da se ova momčad, kada daje maksimum, može nositi sa svima, pokazali smo to puno puta, čak i protiv jačih momčadi, ali samo ako damo 130 posto. Uz dužno poštovanje prema Litvi, mi smo bolja momčad od njih. Na terenu, međutim, nije tako izgledalo, oni su kontrolirali utakmicu više od nas i to ne smijemo dopustiti."

Mjesto, vrijeme, sudac

Podgorica, Gradski stadion, 18:00

Sudac: Harm Osmers (Njemačka)

Prošli međusobni susret

U prvom susretu u Razgradu Crna Gora je upisala pobjedu 1:0. Za tri boda pogodio je Krstović u 70. minuti susreta.

Prognoza

Pobjeda Crne Gore. Bugarska ne izgleda dobro i na ovom gostovanju teško će napraviti nešto više.

FOTO: EPA/ROBERT GHEMENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!