Rukomet

Esbjerg i Györ tijesnim pobjedama krenule u novu sezonu Lige prvakinja

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.09.2023.
Esbjerg i Györ tijesnim pobjedama krenule u novu sezonu Lige prvakinja
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Odigrana su i preostala tri susreta prvog kola Lige prvakinja rukometašica. Posebno zanimljiv dvoboj odigran je u Brestu gdje je gostovao Györ...

Team Esbjerg ugostio je na startu nove europske sezone Rapid iz Bukurešta i upisao pobjedu 30:28. Dankinje su odigrale dobru utakmicu, slavile su 30:28, a rezultat čini utakmicu neizvjesnijom nego što je u biti bila.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Neke dvojbe nije bilo, Esbjerg je imao susret pod kontrolom i gošće su tek u završnici smanjile zaostatak.

Sjajna je na vratima Esbjerga bila Anna Kristensen sa 17 obrana, a po šest golova postigle su Kristine Breistol i Henny Reistad. Kod Rapida Diana Ciuca skupila je 11 obrana, a Ivana Kapitanović tek dvije. Šest golova postigla je Sorina Grozav.

Dramatično je bilo u Francuskoj gdje je Brest ugostio Györ, a Mađarice su tijesno slavile s 24:23. Nakon velike borbe Brest je u završnici dobio priliku za bod nakon ¸što Kari Bratsett 22 sekunde prije kraja nije zabila, ali niti posljednji pokušaj Valerije Maslove nije nadmudrio Sandru Toft.

Toft je utakmicu završila s deset obrana, Ana Gros postigla je šest golova, a Kari Bratsett Dale pet. Kod Bresta Julie Foggea je imala 12 obrana, a Maslova je postigla šest golova.

Najuvjerljiviji bio je Bietigheim koji je gostovao u Podgorici kod Budućnosti i upisao pobjedu 27:22. Prvo poluvrijeme je bilo posve ravnopravno, ali nastavak je u potpunosti otišao na stranu gošći koje su glatko slavile.

Bietigheim su predvodile Goncalves Dias s 11 obrana, Karolina Kudlacz-Gloc sa sedam golova i Dorottya Faluvegi s pet golova. Kod domaćih Armelle Attingre upisala je 14 obrana, a Milena Raičević postigla je pet golova.

Liga prvakinja, prvo kolo:
Esbjerg - Rapid Bukurešt 30:28
Brest - Györ 23:24
Budućnost - Bietigheim 22:27

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!