Tenis

Đoković: 'Još sam uvijek tu i ne želim napustiti tenis dok sam na vrhunskoj razini'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 11.09.2023.
Đoković: 'Još sam uvijek tu i ne želim napustiti tenis dok sam na vrhunskoj razini'
Foto: EPA

Novak Đoković rekao je nakon osvajanja još jednog Grand Slama da i dalje planira igrati sve dok je na vrhunskoj razini. Isto tako, dodao je da bi puno ranije ušao u rasprave o jednom od najboljih sportaša svih vremena da je iz neke druge zemlje...

Svoj 24. Grand Slam osvojio je Novak Đoković koji je i dalje na vrhu teniskog svijeta unatoč ulasku u pozne godine u sportskom smislu.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kao čovjek od 36 godina koji igra protiv nekog od 20 godina, morate pripremiti svoje tijelo na pravi balans, da se motiviram, natječem i ne odustanem u trenutku te zadržim emociju prema tenisu. LeBron James ide dalje, kao i Tom Brady, to me inspirira. To je stalan proces koji moram održavati."

Sezona se bliži kraju.

"Ostaje žal što nisam osvojio Wimbledon, ali bih odmah potpisao tri Grand Slama. To je prioritet, želim biti na vrhuncu na Grand Slamovima, to su emocije koje me motiviraju svaki dan. Još sam uvijek tu i ne želim napustiti tenis dok sam na vrhunskoj razini."

Dobio je pitanje smatra li se jednim od najvećih sportaša ikada.

"To pitanje ostavljam vama zaslužujem li biti dio toga. Da nisam iz Srbije, bio bih dignut u nebesa prije puno godina, posebno u zapadnim zemljama. To je dio moga puta, zahvalan sam što dolazim iz Srbije, to mi daje vjeru i nadu, to mi je još slađe, to me ispunjava, a vi pišite što mislite."

FOTO: EPA/JOEL CARRETT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!