Nogomet

Rangnick jasno rekao ne Nijemcima, Nagelsmannov ugovor s Bayernom stvara problem DFB-u

Krešimir Milić • ponedjeljak, 11.09.2023.
Rangnick jasno rekao ne Nijemcima, Nagelsmannov ugovor s Bayernom stvara problem DFB-u
Foto: EPA

Nijemci su u potrazi za nasljednikom Hansija Flicka, a to neće izgleda biti jednostavan posao. Nekoliko favorita je isplivalo posljednjih dana…

Otkaz Hansiju Flicku glavna je tema njemačke nogometne javnosti koja razglaba tko bi mogao biti njegov nasljednik. Brojna se jaka imena javljaju, a jedan od favorita prema Bildu je bivši trener Bayerna Julian Nagelsmann.

Igraj na utakmice kvalifikacija za EP na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Flick je dobio otkaz nakon ponižavajućeg poraza u prijateljskoj utakmici od Japana, a DFB se bacio u potragu za novim izbornikom. U Nagelsmannovom slučaju postoji jedan problem za savez, a to je ugovor koji on ima s Bayernom.

Iako od ožujka ove godine nije glavni trener Bayerna njegov ugovor još traje i prema pisanju Bilda velika je vjerojatnost da će Bavarci tražiti između 10 i 15 milijuna eura za taj transfer. Ugovor mu ističe 2026. godine i to bi za DFB mogao biti pokazatelj da se okrenu novim rješenjima.

Razmatraju se i druga imena pa prema pisanju Bilda jedno od njih je ono Louisa van Gaala. Spominjao se i Ralf Rangnick, trenutni izbornik Austrije, ali on je rezolutno odbio svaku mogućnost pregovora.

Na pitanje novinara na konferenciji za medije je li se spreman odazvati Nijemcima jasno je odgovorio 'ne' i dodao kako ima cilj plasirati se s Austrijom na Euro koji se igra u Njemačkoj.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!