Košarka

The Athletic: LeBron želi igrati na Olimpijskim igrama u Parizu i okuplja Dream Team

Krešimir Milić • ponedjeljak, 11.09.2023.
The Athletic: LeBron želi igrati na Olimpijskim igrama u Parizu i okuplja Dream Team
Foto: EPA

Žele popraviti dojam nakon rezultata na Svjetskom prvenstvu. LeBron okuplja ozbiljnu ekipu…

Nedugo od završetka Svjetskog prvenstva i razočaravajućeg četvrto mjesta za SAD već se spominju Olimpijske igre u Parizu koje će se igrati iduće godine. Samo dan nakon rezultata čiji dojam žele ispraviti za to javio se LeBron James, javlja The Athletic.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prema njihovom pisanju, James je spreman posvetiti se tom projektu za iduće ljeto i prvi se javio kao igrač za momčad koja bi igrala u Parizu. Olimpijske igre su uvijek za američke košarkaše bile atraktivnije od svjetskih prvenstava, a na idućima čini se da će SAD ciljati na zlato.

LeBron želi uvjeriti i druge velike zvijezde da sudjeluju s njim u tom pohodu na Olimpijske igre koje bi mu mogle biti posljednje u karijeri s obzirom da će u Parizu imati 39 godina. Spominju se tako Jayson Tatum, Kevin Durat, Anthony Davis i Steph Curry. Osim njih tu su još Damian Lillard, Devin Booker, De'Aaron Fox i Kyrie Irving koji bi željeli predstavljati SAD na Olimpijskim igrama.

Otkako su Sjedinjene Države poslale Dream Team na Igre u Barceloni 1992., nisu uspjele osvojiti samo jedno olimpijsko zlato, ono u Ateni 2004. koje je osvojila Argentina. LeBron je bio u tom izdanju u kojem je stigao do bronce. Kasnije će okusiti olimpijsku slavu u Pekingu 2008. i Londonu 2012., porazivši Španjolsku u oba navrata koja je imala nezaboravne nastupe i nije bila daleko od pobjede.

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!