Nogomet

Prijateljski dvoboj Škota i Engleza imat će malo drugačiji naboj

Branimir Korać • utorak, 12.09.2023.
Prijateljski dvoboj Škota i Engleza imat će malo drugačiji naboj
Foto: EPA

S obzirom da su slobodni u ovom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, Škoti i Englezi iskoristit će to za odigravanje prijateljskog dvoboja u Glasgowu...

Za jedan prijateljski dvoboj, meč između Škota i Engleza očekuje se sa zavidnim zanimanjem, posebno u škotskoj javnosti. Nije to ništa čudno, Škoti i Englezi imaju razvijen otočki rivalitet, a posebno je to sada naglašeno kada Škotska izgleda vrlo dobro i odlično stoji u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Igraj na Engleska - Škotska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dugo je škotski reprezentativni nogomet bio na niskim granama, dogodio se pad nakon kojeg se Škotska tražila i pokušavala podići, ali nije to išlo tako glatko. No posljednjih godina reprezentacija je ipak napredovala i počinje to pokazivati kroz rezultate.

U aktualnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Škotska je na vrhu svoje skupine sa stopostotnim učinkom i uz velikane Francusku i Portugal jedina je reprezentacija u ovim kvalifikacijama koja ima stopostotan učinak.

Impresivno zvuči podatak da ima čak devet bodova prednosti nad drugoplasiranom Španjolskom, ali tu postoji "kvaka", naime Škoti imaju dvije utakmice manje. Ipak, i kada Španjolci odrade zaostatke, ako i upišu pobjede, ostat će iza Škota. S ovako dobrim kvalifikacijama, raste i entuzijazam kod škotskih navijača kojima ne bi bilo ništa slađe nego proslaviti pobjedu protiv Engleske, pa makar i u prijateljskom dvoboju.

I Englezi imaju dobre kvalifikacije, također su bili u društvu stopostotnih sve do prošlog kola kada su gostovali kod Ukrajine i upisali samo remi 1:1. Gareth Southgate već je najavio kako će ovaj susret iskoristiti da bi pružio priliku i onima koji nisu igrali protiv Ukrajine, ali će svakako ići na pobjedu.

Ulaznice za ovaj dvoboj su rasprodane i može se očekivati kako će obvaj susret više izgledati kao natjecateljski nego prijateljski.

Što su rekli

Steve Clarke, izbornik Škotske: "Engleska je odmaknula Škotskoj, ali posljednjih godina smanjujemo tu razliku i baš nas zanima gdje se trenutno nalazimo. Svjesni smo da iz ovog susreta možemo izaći samo bolji jer što više nastupate protiv elitnih protivnika, sve više napredujete."

Gareth Southgate, izbornik Engleske: "U svakoj utakmici ispitujete sami sebe, dokazujete se, učite i napredujete. Ovaj susret vidimo kao vrlo dobar test, igrat ćemo protiv vrlo dobrog protivnika u pravoj domaćinskoj atmosferi. To je vrlo važno za naš proces rasta i napretka, bit će to veliki izazov."

Mjesto, vrijeme, suci

Glasgow, Hampden Park, 20:45

Sudac: Davide Massa (Italija)

Prošli međusobni dvoboj

Prošli međusobni dvoboj na Europskom prvenstvu 2021. godine završio je bez pobjednika i pogodaka.

Prognoza

Mogao bi i ovaj dvoboj biti sličan te završiti miroljubivim remijem.

FOTO: EPA/Robert Perry

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani12.09.2023. u 16:03
    Tipfeler, ima 9 bodova više a ne manje od Španjolske
    Bogomdani