Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u dosta zahtjevnoj skupini na Europskom prvenstvu u Izraelu

Mihaela Bradovski • utorak, 12.09.2023.
Hrvatski vaterpolisti u dosta zahtjevnoj skupini na Europskom prvenstvu u Izraelu
Foto: FaH

U Netanyi je održan ždrijeb skupina Europskog prvenstva u vaterpolu. Hrvatski vaterpolisti i vaterpolistice saznali su protivnike i protivnice u skupini gdje ih od početka čeka zahtjevan posao...

Sljedeće godine od 3. do 16. siječnja, u Netanyi se održava Europsko prvenstvo u vaterpolu u obje konkurencije. Danas je održan ždrijeb, a hrvatski vaterpolisti i vaterpolistice od početka će imati zahtjevne protivnike.

Igraj na vaterpolske utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Vaterpolisti već u prvoj fazi natjecanja igraju u skupini s Crnom Gorom, Španjolskom i Francuskom, redom nezgodnim protivnicima, ali nije se niti očekivalo puno lakše.

Novi sustav natjecanja i ždrijeba je takav da Hrvatska jednostavno nije mogla dobiti lagane protivnike u startu. Naime reprezentacije su podijeljene u dvije divizije, osam najboljih s prošlog Europskog prvenstva nalaze se u prvoj diviziji i u skupinama A i B dok je preostalih osam reprezentacija u drugoj diviziji, odnosno skupinama C i D.

Dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupina A i B izravno prolaze u četvrtfinale dok trećeplasirana i četvrtoplasirana idu u play-off gdje će razigravati protiv prvoplasirane i drugoplasirane reprezentacije iz skupina C i D. Tamo je daleko najopasnija Srbija dok ostali ne bi trebali predstavljati problem.

Hrvatski vaterpolisti tako se nalaze u skupini A gdje će igrati protiv snažne Španjolske, Crne Gore koja joj je često znala biti problem te Francuske koja s godinama polako raste.

U skupini B nalaze se Gruzija, Mađarska, Italija i Grčka.

I hrvatske vaterpolistice su također u prvoj diviziji i imat će u skupini pakleno težak posao. Igrat će u društvu velikih reprezentacija Nizozemske, Mađarske i Grčke, ali zato u osmini finala imaju priliku za prolaz, tamo protivnice neće biti ni izbliza tako jake.

Prvenstvo počinje 3. siječnja, a igrat će se u Netanyi iako je prvotno predviđeno kako će Tel Aviv biti domaćin.

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!