Košarka

Kukoč: 'Da sad dolazim u NBA moja karijera bi statistički bila 30 posto bolja'

Krešimir Milić • utorak, 12.09.2023.
Kukoč: 'Da sad dolazim u NBA moja karijera bi statistički bila 30 posto bolja'
Foto: Pixsell

Legendarni košarkaš prisustvovat će promociji filma o svojoj karijeri u Sarajevu. Na konferenciji za medije dotaknuo se nekoliko tema...

Promocija filma The Magical Seven o Toniju Kukoču održat će se sutra u Sarajevu, a legendarni košarkaš je na konferenciji za medije uoči premijere odgovorio na nekoliko pitanja. Jedan od najboljih hrvatskih košarkaša u povijesti nije htio previše komentirati domaću košarku.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Meni je jako teško govoriti o stvarima u hrvatskoj košarci jer ja tu nisam previše unutra. Bio sam dobivao ranije, ali prije nekih 5,6-10 godina dobivao informacija od Dina, Stojka kad su oni bili dio našeg košarkaškog saveza. Ha, ne znam što da vam kažem", prenose Sportske novosti.

Smatra legenda Jugoplastike i Chicago Bullsa da se premalo radi s mladim igračima.

"Ne znam imamo li mi trenere koji su to voljni raditi, trenere kakvi su u moje vrijeme bili Igor Karković, Zoran Grašo, Slavko Trninić ili Pino Grdović. Oni su trošili po 7-9 sati dnevno da bi mlade momke od 15-17 godina učili osnovama košarke. Kada dobiješ takve igrače u seniorima, onda je puno lakše kasnije. Evo, moja ekipa Bullsa je bila dobra i zato jer je razlika između najmanjeg i mene kao najvišeg bila 6-7 cm. I mogli smo svi sve preuzimati i sve igrati. Tako smo bili školovani."

Govorio je kako je danas Europljanima lakše doći u NBA nego kad je on išao. Pojasnio je i zašto.

"Zato što oni sada vjeruju da svi koji dođu u NBA, znaju igrati tu košarku. Sad imate najbolje primjere možda u Jokiću ili Dončiću, ali i jedan Antetokounmpo i oni u svojoj prvoj, drugoj, najviše trećoj sezoni dobiju odriješene ruke. da rade što ih je volja. Njima se da lopta i veli se, 'mi ćemo sve ostale prilagoditi vašoj igri zato jer mi vjerujemo da vaša igra pomaže cjelini'. Mi, moja generacija je imala mogućnost pokazati možda 20-30% svojeg talenta. Znam po sebi. Ja da bi dao 20 koševa, ja sam trebao šutirati 60%! Po utakmici! Ali, ako su Michael i Scottie šutirali dobro taj dan, čekaj sljedeću utakmicu! Sad to nije tako. Pogledajte igru Jokića. Na njemu je da izmisli, odabere što će i kako će. Ja vjerujem da sad dolazim u NBA, moja bi karijera bila nekih 30-ak posto bolja. Statistički", prenose Sportske novosti.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!