Nogomet

Brazil i Argentina jedine dvije stopostotne reprezentacije u CONMEBOL kvalifikacijama za SP

Branimir Korać • srijeda, 13.09.2023.
Brazil i Argentina jedine dvije stopostotne reprezentacije u CONMEBOL kvalifikacijama za SP
Foto: EPA

Odigrani su susreti drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u južnoameričkoj zoni. Brazil i Argentina ostaju na vrhu i to sa stopostotnim učinkom...

Potencijalno neugodna gostovanja u Boliviji i Peruu prošla su zadovoljavajuće za Argentinu i Brail. Argentina je imala posebno škakljiv posao, na velikoj nadmorskoj visini u La Pazu i bez Lionela Messija svladala je Boliviju s 3:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Susret je odlučen u posljednjih 15 minuta prvog poluvremena kada je Argentina s dva gola povela 2:0, a domaćin osim toga ostao s igračem manje. Roberto Fernandez u 39. minuti zaradio je isključenje, taman između pogodaka Enza Fernandeza i Nicolasa Tagliafica kojima je obojici asistirao Angel Di Maria.

Konačnih 3:0 postavljeno je u 83. minuti kada je Nico Gonzalez zatresao mrežu domaćina i zaključio priču.

Brazil je u tvrdoj utakmici u Limi dugo lomio otpor Perua i slomio ga tek na kraju susreta kada je sve vodilo prema remiju.

Kada već nije išlo iz igre, pogodak je stigao iz prekida. Neymar je ubacio iz kornera, a Marquinhos je poslao loptu u mrežu.

Odluka na samom kraju susreta stigla je i u Maturinu gdje je Venezuela ugostila Paragvaj i slavila 1:0 golom Salomona Rondona iz kaznenog udarca u trećoj minuti sudačke nadoknade. Pogodaka nije bilo u dvoboju između Čilea i Kolumbije.

Kvalifikacije za SP, drugo kolo:
Bolivija - Argentina 0:3
Peru - Brazil 0:1
Venezuela - Paragvaj 1:0
Čile - Kolumbija 0:0

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!