Tenis

Amerikanci su favoriti, ali Hrvatska u Davis Cupu protiv svih ima šanse

Branimir Korać • srijeda, 13.09.2023.
Amerikanci su favoriti, ali Hrvatska u Davis Cupu protiv svih ima šanse
Foto: EPA

Hrvatska teniska reprezentacija danas počinje s nastupom na turniru Davis Cupa u Splitu i odmah ide na najtežeg protivnika. Na drugoj strani bit će SAD...

Ako se pogleda ATP ljestvica, lako bi se moglo ustvrditi kako Hrvatska protiv SAD-a nema šanse. Međutim to je Davis Cup, Hrvatska igra kod kuće, a nije slučajno na vrhu ljestvice najboljih reprezentacija svijeta.

Igraj na mečeve Davis Cupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski tenisači u Davis Cupu nerijetko su kroz povijest igrali iznad očekivanja, bilježili pobjede protiv boljih igrača i to se nipošto ne smije zaboraviti. Nedostaju Borna Ćorić i Marin Čilić koji donose i iskustvo i kvalitetu, međutim Borna Gojo pokazao je i na US Openu kako značajno napreduje, jednako kao i mladi Dino Prižmić.

Na njih dvojicu trebao bi pasti najveći teret u singlu, gdje je još i Duje Ajduković.

U paru tu su Ivan Dodig i Mate Pavić koji spadaju među najbolje igrače parova u svijetu stoga Hrvatska, bez obzira na američki status favorita, ima što za reći u ovom meču i ne bi bila nikakva senzacija kada bi pobijedila.

Amerikance predvode Frances Tiafoe i Tommy Paul, igrači iz Top 15 svjetskog tenisa, tu je i Mackenzie McDonald, a jak par činit će Austin Krajicek i Rajeev Ram.

Neće biti nimalo lako, Borna Gojo i Dino Prižmić morat će ostvariti najveću pobjedu u karijeri da bi Hrvatskoj donijeli bod u singlu, ali, u Davis Cupu bilo je i većih iznenađenja.

Što su rekli

Mate Pavić: "Istina je, poprilično je jaka grupa što se tiče parova, možda i najjača od sve četiri koje se igraju ovog tjedna. Jedan meč bit će teži od drugoga. Nadam se da će prednost domaćeg terena i publika biti naš adut, te da će nam to pomoći u tri susreta. Čekaju nas prvi i peti igrač svijeta. Ram dolazi kao pobjednik US Opena, pun samopouzdanja, a Ivanov partner s turnira Austin je vodeći na svijetu. Nadam se da će nam Ivan dati neku insajdersku informaciju o Krajicekovim manama i pokoji savjet, što nam može pomoći. Očekuje nas težak meč, ali svaki će biti bitan jer se svaka pobjeda računa za prolaz."

Mjesto, vrijeme

Split, Gripe, 15:00

Prošli međusobni dvoboj

2018. godine u polufinalu Davis Cupa Hrvatska je svladala SAD s 3:2. Igralo se u Zadru na zemljanoj podlozi, a u petom meču Borna Ćorić je svladao u pet setova Francesa Tiafoea.

Prognoza

SAD u ovaj susret ulazi kao favorit, ima vrhunske igrače u singlu i u paru, no Hrvatska se neće tako lako predati. Puno toga moglo bi ovisiti ponajprije o raspoloženju Borne Goje.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!