Tenis

Krajicek i Ram ublažili poraz Amerikanaca od Nizozemaca

HINA, Krešimir Milić • petak, 15.09.2023.
Krajicek i Ram ublažili poraz Amerikanaca od Nizozemaca
Foto: FaH

Američki par bio bolji od Koolhofa i Middlekoopa u Splitu, nakon što su Nizozemci već osigurali ukupnu pobjedu u pojedinačnim dvobojima. Hrvatskoj u petak protiv Finske treba pobjeda da bi ostala u igri za plasman u četvrtfinale...

Austin Krajicek i Rajeev Ram su u još jednom uzbudljivom i izjednačenom meču došli do pobjede svladavši Nizozemce Wesleyja Koolhofa i Matwea Middlekoopa sa 6:7, 7:6, 6:3 nakon dva sata i 39 minuta velike borbe te tako ublažili poraz američke reprezentacije u meču 2. kola skupine D grupne faze Davis Cup finala.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako ova pobjeda nije imala jednaku težinu, kao ona ostvarena protiv Ivana Dodiga i Mate Pavića u srijedu, mogla bi biti važna u slučaju zatvaranja krugova između reprezentacija s istim učinkom nakon što budu odigrani svi mečevi.

Koolhof i Middelkoop su američki dvojac stavili na brojna iskušenja, ali ni oni nisu uspjeli slomiti Krajicekov i Ramov servis. Amerikanci su spasili svih devet break-lopti s kojima su bili suočeni, a slomili su servis suparnika u ranoj fazi trećeg seta, baš kao što je to bio slučaj i protiv hrvatskog para. Jedina razlika je bila u tome što su Koolhof i Middlekoop osvojili prvi set u 'tie-breaku', a na isti način izgubili drugu dionicu.

Nizozemci su pobjedu osigurali već u pojedinačnim dvobojima. Prvo je 68. tenisač svijeta Botic van de Zandschulp svladao 13. na ATP listi Tommyja Paula sa 7:6, 6:2, a onda je Tallon Griekspoor, 24. na ATP ljestvici pobijedio 11. tenisača svijeta Francesa Tiafoea sa 6:3, 6:7, 7:6.

Nakon nepotpunog drugog kola Nizozemska je na vrhu ljestvici s učinkom 2:0, ispred SAD-a koji ima 1:1 te Finske i Hrvatske koje su na 0:1. U petak (15 sati) će Hrvatska i Finska igrati meč u kojem hrvatski tenisači samo pobjedom mogu ostati u igri za plasman u četvrtfinale, dok Finci i minimalnim porazom neće izgubiti sve izglede u borbi za plasman u nokaut fazu Davis Cup finala.

Davis Cup, 2. kolo

Nizozemska - SAD 2:1
Botic van de Zandschulp - Tommy Paul 7:6, 6:2
Tallon Griekspoor - Frances Tiafoe 6:3, 6:7, 7:6
Wesley Koolhof / Matwe Middelkoop - Austin Krajicek / Rajeev Ram 7:6, 6:7, 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!