Ostali sportovi

Hrvatski stolnotenisači bez polufinala, odlučio peti set petog meča, branitelj naslova ide dalje

Branimir Korać • petak, 15.09.2023.
Hrvatski stolnotenisači bez polufinala, odlučio peti set petog meča, branitelj naslova ide dalje

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija zaustavljena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva. U dramatičnom dvoboju protiv branitelja naslova Njemačke, Hrvatska je poražena s 3:2 uz propuštenu veliku priliku...

Njemačka je još jednom potvrdila zašto je svjetska stolnoteniska velesila, iako oslabljena na ovom Europskom prvenstvu, odlično napreduje i stigla je do polufinala.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U četvrtfinalu na putu joj je stajala Hrvatska koja je vidjela svoju priliku u brojnim izostancima kod Njemačke, ali povratnik Timo Boll i Benedikt Duda bili su dovoljni.

Tomislav Pucar dugo će se sjećati petog meča u kojem je u petom setu vodio protiv Dude sa 6:4, ali Nijemac je došao do preokreta i nakon 7:7 nanizao četiri poena za veliko slavlje i konačnu pobjedu.

Pucar je i u prvom meču dana protiv legendarnog Bolla igrao potpuno ravnopravan i izjednačen meč, međutim Boll je slavio u četiri seta iako je moglo završiti i drugačije.

Hrvatska je vrlo brzo uzvratila i poravnala na 1-1 i to zahvaljujući odličnom nastupu Andreja Gaćine protiv Dude, ostavio ga je bez šanse i brzo u tri seta slavio.

Odmah zatim Filip Zeljko radi preokret slavljem u tri seta protiv Ricarda Walthera i Hrvatska se našla na pragu pobjede.

Trebala joj je još jedna pobjeda za prolaz u polufinale, međutim nije išlo. Andrej Gaćina nije uspio iznenaditi Bolla, a onda je Pucar u drami poražen od Dude.

Šteta, prilika je bila tu, uopće prilika za svladati veliku Njemačku, no na kraju su nijanse ipak bile na strani branitelja naslova.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale

Njemačka - Hrvatska 3:2

Timo Boll - Tomislav Pucar 11:9, 9:11, 11:9, 12:10
Benedikt Duda - Andrej Gaćina 6:11, 6:11, 7:11
Ricardo Walther - Filip Zeljko 7:11, 8:11, 7:11
Timo Boll - Andrej Gaćina 11:8, 11:8, 11:5
Benedikt Duda - Tomislav Pucar 11:5, 9:11, 11:8, 4:11, 11:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!