Nogomet

Petar Musa zatresao mrežu u novoj pobjedi Benfice!

Petar Jenjić • subota, 16.09.2023.
Petar Musa zatresao mrežu u novoj pobjedi Benfice!
Foto: EPA

Petar Musa postigao je vodeći pogodak za Benficu u gostujućoj pobjedi kod Vizele. Hrvatski nogometaš igrao je do 86. minute, a njegova momčad slavila je s 2:1...

Korak za Portom drži Benfica koja je večeras slavila u gostima kod Vizele, u sklopu petog kola nacionalnog prvenstva. Do četvrte pobjede sezone stigla je rezultatom 2:1.

Igraj na portugalsko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Benfica je povela u devetoj minuti susreta. Dobro je povukao Rafa Silva, ušao u kazneni prostor i proigrao Petra Musu koji uz malu pomoć bloka skreće loptu u mrežu. Hrvatskom nogometašu ovo je bio treći gol u petoj utakmici ove sezone, a prvi kao starter. Sva tri pogotka postigao je na gostujućem terenu.

Pola sata kasnije gostujuća momčad podebljala je vodstvo zahvaljujući odlično izvedenom slobodnom udarcu Angela Di Marije koji je tako stigao do petog gola u šest utakmica za klub. Ni Fabijan Buntić, koji je branio za domaću momčad, ništa nije mogao.

Rezultat se ponovno promijenio u 70. minuti kada je Vizela smanjila zaostatak. Domaćin je poentirao iz penala, a siguran izvođač bio je Samu, ali više od toga nije išlo za njih.

Buntić je odradio cijeli susret za Vizelu, dok je Musa igrao do 86. minute kad ga je zamijenio Arthur Cabral.

Portugalska liga, 5. kolo:
Vizela - Benfica 1:2

FOTO: EPA/PAULO CUNHA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!